Vule Trivunović osam mjeseci bez poraza na klupi Borca: Nisam čarobnjak, sve je zasluga kolektiva

Darko Pašagić
Vule Trivunović osam mjeseci bez poraza na klupi Borca: Nisam čarobnjak, sve je zasluga kolektiva

Banjaluka - Kada su u trećem kolu Prve lige Republike Srpske 20. avgusta prošle godine fudbaleri Borca poraženi u Mrkonjić Gradu od Slobode sa 0:1, niko nije slutio da će nanizati 19 mečeva poslije kojih teren neće napustiti pognute glave.

Sjajna serija traje nepunih osam mjeseci, a kako igraju Banjalučani sigurno bi mogla biti još i duža. Na klupi "crveno-plavih" sezonu je započeo Zoran Dragišić, koji je poslije poraza od Slobode podnio ostavku. Tada je došao Vlado Jagodić, koji je sa pomoćnikom Vuletom Trivunovićem od četvrtog do desetog kola nanizao pet pobjeda i dva remija, a onda se preselio na "Tušanj". Brigu o prvom timu preuzeo je Trivunović i napravio impozantnu seriju od 11 pobjeda i dva remija, koja djeluje još superiornije ako se zna da su Banjalučani nanizali devet uzastopnih trijumfa.

- Nisam čarobnjak, nemam čarobni štapić, već je za ove rezultate, prije svih, zaslužan kolektiv, koji igra jako dobro i djeluje nadmoćno u odnosu na rivale. Ipak, na ove rezultate moramo biti ponosni, jer nije lako pobjeđivati, a pogotovo nije lako toliko vremena ostati neporažen - naglasio je Trivunović.

Veoma iskusna ekipa, pogotovo u nastavku sezone, po njemu su razlog prevage u nekim susretima.

- Imali smo dobar tim i jesenas, ali povratkom bivših igrača Borca tokom zime postali smo još jači - nastavio je Trivunović.

Banjalučanima je ostalo da u subotu odigraju susret na svom terenu protiv Zvijezde 09, a onda počinje rasplet, odnosno Liga za prvaka, iako je dosta toga već poznato.

- Do kraja trke ostala je ova i još deset utakmica u doigravanju, a naša prednost od 11 bodova je ogromna i teško nadoknadiva. Međutim, nema opuštanja, jer nam predstoje još po dva susreta sa najjačim ekipama i svaki kiks može skupo da košta - izjavio je strateg Banjalučana.

Ovog proljeća 18 igrača je nosilo dres Borca.

- U igru nisu ulazili samo Borislav Erić i drugi golman Nemanja Trkulja, ali će i oni sigurno dobiti priliku u narednim utakmicama. Za sada imamo prilično širok roster igrača, ali za Premijer ligu u koju bi, nadam se, trebalo da se plasiramo, moraćemo na svakoj poziciji da pojačamo tim sa jednim ili dva iskusna igrača. To znači bar još sedam-osam fudbalera za miran san u bh. eliti - rekao je Trivunović.

Još nije poznato da li će mladi stručnjak i iduće sezone, najvjerovatnije u Premijer ligi, voditi ekipu.

- Jedino što je važno u ovom trenutku je da Borac izbori povratak među premijerligaše. Ko će biti trener manje je bitno. Zato je najvažnije da nastavimo u istom ritmu, jer Borac ima obavezu da uvijek pobjeđuje - dodao je Trivunović.

Mečevi bez pobjede

1. kolo (6. avgust 2016) Borac - Slavija 1:1

3. kolo (20. avgust 2016) Sloboda (MG) - Borac 1:0

5. kolo (3. septembar 2016) Podrinje (J) - Borac 0:0

9. kolo (1. oktobar 2016) Sutjeska - Borac 0:0

12. kolo (22. oktobar 2016) Slavija - Borac 0:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana