Vidačić ostaje ostaje u KK Leotar

Ratomir Mijanović
Vidačić ostaje ostaje u KK Leotar

Trebinje - Košarkaški trener Dragoljub Vidačić i naredne sezone biće šef stručnog štaba Leotara iz Trebinja sa kojim je protekle sezone ostvario veliki uspjeh ulaskom u Ligu 6 BiH.

Trebinjci uveliko rade petnaestak dana i spremaju se za nastupe u novoj sezoni koja počinje 10. avgusta. Planirano je odigravanje kontrolnih utakmica sa rivalima iz regiona, a prema riječima Vidačića, ambicije kluba vezane su za ponavljanje prošlosezonskog rezultata i plasmana u Ligu za prvaka.

- Probaćemo da igramo nešto bolje i brže u odnosu na prošlu sezonu što nam može donijeti plasman u plej-of, za šta će nam biti potrebno mnogo napora. S obzirom na to da za bh. prilike imamo dvije prednosti, jedna je veliki broj domaćih igrača, a druga je stabilan izvor finansiranja, nadamo se da ćemo zacrtano i ostvariti - rekao je Vidačić.

On je dodao da je potvrđena saradnja sa iskusnim centrom Miroslavom Radenkovićem (32) iz Beograda koji bi trebalo da pojača redove trebinjskog kluba. Visok je 204 centimetara, a do sada je nastupao za timove iz Prve lige Srbije (Vojvodina, Novi Sad, Smederevo, Metalac, Tamiš, FMP) te klubove u Slovačkoj i Mađarskoj. Vidačić će od početka sezone moći da računa na potpuno oporavljenog Dejana Šakotića kao i igrače koje su činili okosnicu Leotara prethodnih godina - Vladimira Aleksića, Bojana Pelkića, Đorđija Ninkovića, Marka Rikala, Stefana Mijovića, Srđana Milanovića i Milana Lužaića.

- Opredijelili smo se da ukazujemo šansu našim mladim košarkašima jer vrijede, a Trebinje je neiscrpan izvor talenata. Imali smo u svojim redovima i reprezentativce BiH te vjerujem da u narednoj sezoni možemo mnogo - izjavio je sportski direktor Leotara Miodrag Šakotić.

Đurasović na treninzima

Sa Trebinjcima trenira i iskusni Nikola Đurasović, a ukoliko bi on ostao u Leotaru, bio bi kapitalno pojačanje za ekipu koja je u potrazi za kvalitetnim organizatorom igre. U odnosu na prošlu sezonu klub su napustili Miljan Radisavljević, Dušan Cvetković, Darko Damjanović i Danilo Negovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana