Видачић остаје остаје у КК Леотар

Ратомир Мијановић
Видачић остаје остаје у КК Леотар

Требиње - Кошаркашки тренер Драгољуб Видачић и наредне сезоне биће шеф стручног штаба Леотара из Требиња са којим је протекле сезоне остварио велики успјех уласком у Лигу 6 БиХ.

Требињци увелико раде петнаестак дана и спремају се за наступе у новој сезони која почиње 10. августа. Планирано је одигравање контролних утакмица са ривалима из региона, а према ријечима Видачића, амбиције клуба везане су за понављање прошлосезонског резултата и пласмана у Лигу за првака.

- Пробаћемо да играмо нешто боље и брже у односу на прошлу сезону што нам може донијети пласман у плеј-оф, за шта ће нам бити потребно много напора. С обзиром на то да за бх. прилике имамо двије предности, једна је велики број домаћих играча, а друга је стабилан извор финансирања, надамо се да ћемо зацртано и остварити - рекао је Видачић.

Он је додао да је потврђена сарадња са искусним центром Мирославом Раденковићем (32) из Београда који би требало да појача редове требињског клуба. Висок је 204 центиметара, а до сада је наступао за тимове из Прве лиге Србије (Војводина, Нови Сад, Смедерево, Металац, Тамиш, ФМП) те клубове у Словачкој и Мађарској. Видачић ће од почетка сезоне моћи да рачуна на потпуно опорављеног Дејана Шакотића као и играче које су чинили окосницу Леотара претходних година - Владимира Алексића, Бојана Пелкића, Ђорђија Нинковића, Марка Рикала, Стефана Мијовића, Срђана Милановића и Милана Лужаића.

- Опредијелили смо се да указујемо шансу нашим младим кошаркашима јер вриједе, а Требиње је неисцрпан извор талената. Имали смо у својим редовима и репрезентативце БиХ те вјерујем да у наредној сезони можемо много - изјавио је спортски директор Леотара Миодраг Шакотић.

Ђурасовић на тренинзима

Са Требињцима тренира и искусни Никола Ђурасовић, а уколико би он остао у Леотару, био би капитално појачање за екипу која је у потрази за квалитетним организатором игре. У односу на прошлу сезону клуб су напустили Миљан Радисављевић, Душан Цветковић, Дарко Дамјановић и Данило Неговановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана