Tuki podrška za medalju u Riju

Dušan Repija
Tuki podrška za medalju u Riju

Brčko - Uz ulje Bimal, kafu Mingos i šećer Agragold, kompanija Studen holding od juče ima još jedan svoj brend - najboljeg atletičara BiH Amela Tuku.

Predstavnici ove kompanije i osvajača bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Pekingu prošle godine u trci na 800 metara potpisali su ugovor o saradnji na obostrano zadovoljstvo. Kompanija će pomoći Tuki da ima optimalne uslove tokom priprema za Olimpijske igre, na kojima je među favoritima za osvajanje medalje, dok će se za kompaniju čuti širom svijeta.

- Izuzetna mi je čast što će jedan ovakav sportista biti naš brend i reprezentovati nas širom svijeta. Opredijelili smo se da ulažemo u sport, da pomognemo našim talentima, što radimo posljednjih nekoliko godina. Najbolji primjer za to su rezultati odbojkašica Bimal Jedinstva koje su ove sezone deseti put osvojile prvenstvo BiH - rekao je predsjednik Studen holdinga Ilija Studen.

Izuzetno je zadovoljan i Tuka koji je već počeo pripreme za Rio de Žaniero.

- Proizvodi zemlje pod čijim imenom nastupam doživljavam kao vlastite proizvode, zato  ću  s  ponosom  nastupati  uz  domaće  bh. brendove, Bimal jestivo ulje, Agragold šećer i Mingos kafu. Drago mi je da postoje ovako društveno odgovorne kompanije u BiH koje ulažu u sport i podržavaju mlade. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje - rekao je Tuka.

On je sa rukovodstvom kompanije obišao sve proizvodne pogone gdje je i imao priliku da se upozna sa načinom proizvodnje.  Tom prilikom zaposleni su iskoristili da se upoznaju sa najboljim sportistom BiH i fotografišu sa njim. Ovom prilikom sponzorski ugovor potpisali su Studen Holding i Olimpijski komitet BiH.

- Čast nam je što je jedna ovako uspješna grupacija stala uz Olimpijski komitet BiH, ne samo zbog novčane pomoći, nego i stvaranja prijateljstva. Ovakvi potezi pridonose opštem dobru i stvaranju pozitivne klime iz koje svi zajedno možemo samo da profitiramo - kazao je potpredsjednik OK BiH Siniša Kisić.

Odbojkašice Bimal Jedinstva

Ceremoniji potpisivanja sponzorskog ugovora prisustvovale su odbojkašice Bimal Jedinstva koje po deseti put osvojile titulu šampiona BiH. One su Tuki poklonile potpisanu loptu i fotografisale su se sa njim. U okviru događaja organizovana je i posjeta atletskom klubu Kros iz Brčkog čiji su članovi predstavili svoja dostignuća na takmičenjima u zemlji i u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana