Туки подршка за медаљу у Рију

Душан Репија
Туки подршка за медаљу у Рију

Брчко - Уз уље Бимал, кафу Мингос и шећер Аграголд, компанија Студен холдинг од јуче има још један свој бренд - најбољег атлетичара БиХ Амела Туку.

Представници ове компаније и освајача бронзане медаље са Свјетског првенства у Пекингу прошле године у трци на 800 метара потписали су уговор о сарадњи на обострано задовољство. Компанија ће помоћи Туки да има оптималне услове током припрема за Олимпијске игре, на којима је међу фаворитима за освајање медаље, док ће се за компанију чути широм свијета.

- Изузетна ми је част што ће један овакав спортиста бити наш бренд и репрезентовати нас широм свијета. Опредијелили смо се да улажемо у спорт, да помогнемо нашим талентима, што радимо посљедњих неколико година. Најбољи примјер за то су резултати одбојкашица Бимал Јединства које су ове сезоне десети пут освојиле првенство БиХ - рекао је предсједник Студен холдинга Илија Студен.

Изузетно је задовољан и Тука који је већ почео припреме за Рио де Жаниеро.

- Производи земље под чијим именом наступам доживљавам као властите производе, зато  ћу  с  поносом  наступати  уз  домаће  бх. брендове, Бимал јестиво уље, Аграголд шећер и Мингос кафу. Драго ми је да постоје овако друштвено одговорне компаније у БиХ које улажу у спорт и подржавају младе. Надам се да ћу оправдати указано повјерење - рекао је Тука.

Он је са руководством компаније обишао све производне погоне гдје је и имао прилику да се упозна са начином производње.  Том приликом запослени су искористили да се упознају са најбољим спортистом БиХ и фотографишу са њим. Овом приликом спонзорски уговор потписали су Студен Холдинг и Олимпијски комитет БиХ.

- Част нам је што је једна овако успјешна групација стала уз Олимпијски комитет БиХ, не само због новчане помоћи, него и стварања пријатељства. Овакви потези придоносе општем добру и стварању позитивне климе из које сви заједно можемо само да профитирамо - казао је потпредсједник ОК БиХ Синиша Кисић.

Одбојкашице Бимал Јединства

Церемонији потписивања спонзорског уговора присуствовале су одбојкашице Бимал Јединства које по десети пут освојиле титулу шампиона БиХ. Оне су Туки поклониле потписану лопту и фотографисале су се са њим. У оквиру догађаја организована је и посјета атлетском клубу Крос из Брчког чији су чланови представили своја достигнућа на такмичењима у земљи и у свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана