Траже да им министарство ријеши проблеме

Срна
Траже да им министарство ријеши проблеме

Сарајево - Челници Кошаркашког савеза БиХ у скорије вријеме имаће састанак са представницима Министарства цивилних послова БиХ с циљем рјешења финансијских проблема који притишћу Савез.

Предложено је да осим представника Министарства и КС БиХ састанку присуствују представници пореских управа, ентитетских влада и надлежних министарстава те да одлуке буду хитно доношене пошто би репрезентативне селекције ускоро требало да крену са својим наступима, али би могли бити угрожени блокадама пореских управа.

- Уколико до састанка овог нивоа не дође или се састанак сведе на обећања без кратких рокова извршења, одлучни смо подузети драстичне мјере као упозорење у каквом се стању заиста налази не само кошарка у БиХ, већ спорт у цјелини. Зато, још једном апелујемо на све нивое политичког одлучивања да схвате озбиљност ситуације и учине све да заједнички ријешимо проблеме с највишим нивоом државне политичке одговорности - наведено је, између осталог, у допису КС БиХ.

Док руководство Савеза покушава да среди своје пословање, селектор женске јуниорске репрезентације БиХ Горан Лојо објавио је шири списак играчица за Европско првенство А дивизије које ће у августу бити одржано у Мађарској (5 - 13. август). На списку од 24 кошаркашице највише их је из Младог Крајишника, чак четири. На списку су: Мелиса Брчаниновић, Наида Глотић, Наида Рушчуклић (Јединство), Сандра Азиновић, Ирис Старчевић, Теа Перић (Плеј оф), Ени Низамић, Сара Хељић, Амна Кахрић (Челик), Габриела Висковић (Ливно), Драгана Домузин (Орлови), Неира Алиспахић (Жељезничар), Јована Милаковић, Драгана Зубац, Анђела Глигић, Илијана Протић (Млади Крајишник), Ивона Кракић, Горана Марјановић (Слобода НГ), Ајла Левић, Ајла Михмић (Брчанка), Ксенија Митрић (Цеље), Сара Милановић (Требиње 03), Ајла Икановић (Бановићи), Теа Бошњак (Рама).

Џидић замијенио Панџу

Управни одбор КС БиХ на приједлог Стручног савјета именовао је селекторе омладинских мушких репрезентација за предстојећа европска првенства. Селекцију до 18 година водиће Борис Џидић, који ће наслиједити Јосипа Панџу, који је сада у стручном штаба А тима, Дејан Бодирога водиће У16 екипу, а Бакир Срна У14. Јуниорску репрезентацију од 29. јула до 6. августа у словачком Пиестану очекује ЕП А дивизије, а БиХ се налази у групи са Француском, Летонијом и Словачком. Кадети ће наступити на ЕП Б дивизије у Софији (10 - 19. август) гдје ће играти са Чешком, Мађарском, Словачком, Норвешком и Ирском. Пионирску репрезентацију очекују контролна окупљања те међународни турнири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана