Свјетски првак у џуду Немања Мајдов у посјети РК Борац м:тел: Вјеровао сам и кад су ме сви отписали

Душан Репија
Свјетски првак у џуду Немања Мајдов у посјети РК Борац м:тел: Вјеровао сам и кад су ме сви отписали

Бањалука - Свјетски шампион у џуду Немања Мајдов јуче је био гост Рукометног клуба Борац м:тел и још једном са јавношћу подијелио све што је његовој породици и њему стајало на путу титуле у коју су само ријетки вјеровали.

Одрицање, повреде, те новчана подршка институција која никако није била довољна за ковање злата у Будимпешти, сада су ваљда прошлост за момка који је спартанским животом, огромним самопоуздањем и подршком најближих успио да уради нешто што ником са ових простора није пошло за руком. Џудо је спорт који тренира 27 милиона на планети, Мајдов је у Мађарској био бољи од 77 шампиона својих држава и донио злато у Источно Сарајево.

- Нисам посустао ни када су скоро сви дигли руке од мене. Десило се то 2014. године када сам покидао лигаменте кољена и када је девет од десет октобра рекло да је моја каријера завршена. На срећу, срели смо доктора Александра Јаковљевића, који је консултовао најбоље највеће свјетске стручњаке и направио чудо. Чак ни тада нисам сумњао у успјех, имао сам челичну вољу, а када је тако снови морају да се испуне - рекао је Мајдов.

Заједно са братом Стефаном и оцем Љубишом који им је уједно и тренер цијели живот посветили су џуду. Толико је вјеровао у њих да је подигао кредит од 150.000 марака и направио салу за тренинге. Тај новац још није вратио, али је у његову кућу дошло свјетско злато.

- Надам се да ће овај успјех преокренути свијест оних који одлучују и да ћемо системе у спорту рјешавати системски. Само десет или двадесет фенинга од сваке провизије у банкама било би довољно за финансирање врхунског спорта, нарочито појединачног. Велика хвала Министарству породице, омладине и спорта које помаже, предсједнику Републике Српске и локалној заједници, али то једноставно није довољно да неко направи искорак и да освајамо свјетске и олимпијске медаље - рекао је Љубиша Мајдов.

Директор Борца м:тел, европског и свјетског шампиона нагласио је д аму је велика част што је породица шампион посјетила клупске просторије, а уједно је свјетском џудо шампиону поклонио дрес са бројем један и презименом.

Ментална снага

Доктор Александар Јаковљевић у каријери је радио са много спортиста, али каже да никада у животу није срео неког као што је Немања.

- Једном ме је звао скоро у поноћ и рекао да мора да дође на третман. Рекао сам му да може ујутру, али је он одговорио да до 13 часова мора бити у Источном Сарајеву на свадби. Сјео је у аутомобил, дошао у пет-шест ујутру, до осам смо све завршили, а он стигао на свадбу. Други би одгодили преглед за сутра или прекосутра, али не и Немања. Таква глава не постоји у спорту - рекао је Јаковљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана