Sportisti ponos Republike Srpske

Darko Pašagić
Sportisti ponos Republike Srpske

Banjaluka - Na dan Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske i ove godine u prostorijama "Glasa Srpske" održan je prijem za ovogodišnje laureate.

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović čestitao je najboljima i naglasio da je ova manifestacija nadaleko poznata i da vrijedi mnogo čim je opstala punih 60 godina.

- Drago nam je što smo opet u mogućnosti da vas ugostimo i da na manifestaciji proglasimo najboljeg. Od 1955. godine radimo istu stvar i uprkos teškoj situaciji u društvu potrudili smo se da i ovaj izbor bude na nivou prethodnih. U prvih 37 izbora bili su to najbolji u Bosanskoj Krajini, a evo već 23. put biramo sportske "perjanice" Republike Srpske. Drago mi je što ste ovdje sa nama i velika mi je čast što sam imao priliku da sjedim i družim se sa našim najboljim ambasadorima i ponosom cijele Republike Srpske - naglasio je Dmitrašinović.

"Veteran" na listi je najbolja skijašica Srpske i BiH Žana Novaković, koja je od peti put među odabranim.

- Iako sam sve ovo prošla više puta, svaki put kada dođe vrijeme za završnu manifestaciju i sve što ide uz nju taj dan, obradujem se. Na kraju krajeva, nije ni bitno ko će osvojiti prvo mjesto, pošto je i sam ulazak među deset najboljih veliki uspjeh za svakog od nas - rekla je 26. sa Olimpijskih igara u Sočiju u slalomskoj trci.

Za razliku od nje, novo ime na listi je atletičarka Glasinca Mladena Petrušić.

- Izuzetno sa počastvovana što sam među najboljim. To nije samo individualno priznanje za mene, nego i za moj klub, trenera, kao i za cijelu opštinu Sokolac. Potrudiću se da u idućim godinama još više poboljšam svoje rezultate i nadam se da ćemo se družiti još neki put - zaključila je Petrušićeva.

Zbog obaveza, prijemu nisu prisustvovala tri od deset sportista, teniserka Katarina Jokić i plivačica Ivana Ninković, koje su na usavršavanju u SAD-u, te košarkaš Nemanja Gordić, koji sa svojom ekipom Cedevitom večeras igra meč Evrolige u Berlinu.

Branislav Obradović

Kapiten banjalučkog Borca m:tel Branislav Obradović prvi put se našao među odabranim.

- Velika je stvar sama činjenica da sam predložen od matičnog saveza, a još veća da sam od 23 kandidata uspio da uđem među deset. Imao sam mnogo lijepih trenutaka u sportskoj karijeri, ali je ovo jedan od najljepših i vječno ću ga pamtiti - naglasio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana