Спортисти понос Републике Српске

Дарко Пашагић
Спортисти понос Републике Српске

Бањалука - На дан Избора десет најбољих спортиста Републике Српске и ове године у просторијама "Гласа Српске" одржан је пријем за овогодишње лауреате.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић честитао је најбољима и нагласио да је ова манифестација надалеко позната и да вриједи много чим је опстала пуних 60 година.

- Драго нам је што смо опет у могућности да вас угостимо и да на манифестацији прогласимо најбољег. Од 1955. године радимо исту ствар и упркос тешкој ситуацији у друштву потрудили смо се да и овај избор буде на нивоу претходних. У првих 37 избора били су то најбољи у Босанској Крајини, а ево већ 23. пут бирамо спортске "перјанице" Републике Српске. Драго ми је што сте овдје са нама и велика ми је част што сам имао прилику да сједим и дружим се са нашим најбољим амбасадорима и поносом цијеле Републике Српске - нагласио је Дмитрашиновић.

"Ветеран" на листи је најбоља скијашица Српске и БиХ Жана Новаковић, која је од пети пут међу одабраним.

- Иако сам све ово прошла више пута, сваки пут када дође вријеме за завршну манифестацију и све што иде уз њу тај дан, обрадујем се. На крају крајева, није ни битно ко ће освојити прво мјесто, пошто је и сам улазак међу десет најбољих велики успјех за сваког од нас - рекла је 26. са Олимпијских игара у Сочију у слаломској трци.

За разлику од ње, ново име на листи је атлетичарка Гласинца Младена Петрушић.

- Изузетно са почаствована што сам међу најбољим. То није само индивидуално признање за мене, него и за мој клуб, тренера, као и за цијелу општину Соколац. Потрудићу се да у идућим годинама још више побољшам своје резултате и надам се да ћемо се дружити још неки пут - закључила је Петрушићева.

Због обавеза, пријему нису присуствовала три од десет спортиста, тенисерка Катарина Јокић и пливачица Ивана Нинковић, које су на усавршавању у САД-у, те кошаркаш Немања Гордић, који са својом екипом Цедевитом вечерас игра меч Евролиге у Берлину.

Бранислав Обрадовић

Капитен бањалучког Борца м:тел Бранислав Обрадовић први пут се нашао међу одабраним.

- Велика је ствар сама чињеница да сам предложен од матичног савеза, а још већа да сам од 23 кандидата успио да уђем међу десет. Имао сам много лијепих тренутака у спортској каријери, али је ово један од најљепших и вјечно ћу га памтити - нагласио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана