Снијег диктира темпо припрема

Душан Репија
Снијег диктира темпо припрема

Бањалука - Снијег који је јуче прекрио готово све крајеве Српске увелико је отежао и рад фудбалских клубова, који су почели или ових дана треба да почну припреме за други дио сезоне.

Ионако лоши терени и услови за тренинг сада су готово немогући, а велико је питање када ће тренери имати оптималну могућност да крену са припремама какве су замислили. Велике проблеме имају и клубови који имају терене са вјештачком подлогом, па су тренери углавном приморани да импровизују. Тренери премијерлигаша Крупе и Радника, Слободан Старчевић и Небојша Милошевић имају мање главобоља, јер ће други дио припрема обавити на Охриду, односно у Анталији, док су њихове колеге на клупама прволигаша у већем проблему. Стратег бањалучког Борца Вуле Тривуновић планирао је да сутра изведе играче на још незавршени помоћни терен, али је велико питање да ли ће се то десити.

- Дугорочна прогноза каже да падавина неће бити по сутра до краја јуна и надам се да ћемо што прије моћи на терен. Било би добро када би већ данас неко очистио снијег да сутра можемо кренути са радом - рекао је Тривуновић.

Данас у подне пребројавање фудбалера обавиће и тренер Рудар Приједора Златко Јелисавац, али је питање када ће почети са радом.

- Планирано је да данас и сутра обавимо љекарске прегледе, а до понедјељка ћемо очигледно морати радити у дворани или неком од балона. На срећу, првенство почиње тек 10. фебруара, а с обзиром на то да ћемо све припреме обавити код куће, надам се да ће терен што прије бити употребљив - рекао је Јелисавац.

Буразор гледа ка Бањалуци

Иако се још чека да петорица уговорених појачања ставе параф на уговоре, у Борцу су одлучни да додатно појачају играчки кадар. Највећа жеља "црвено-плавих" Бојан Буразор је близу доласка на Градски стадион, тако да би могао пропустити данашњу прозивку Рудар Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана