Рукометаши Борца домаћин у првом мечу

Дарко Пашагић
Рукометаши Борца домаћин у првом мечу

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел у суботу, 9. маја, биће домаћини Извиђачу из Љубушког у првој утакмици финала плеј-офа за првака БиХ, одлучено је јуче жријебом.

Тако је прекинут петнаестодневни циркус, колико је трајала дилема ко ће имати предност меча више на свом терену.

- То само отезање такмичарских органа довело нас је у дилему да посумњамо да то нису чиста посла. Иако смо се искрено прибојавали некаквих малверзација, жријеб је протекао потпуно регуларно. Срећа је била на нашој страни и бићемо домаћини у првом сусрету, који ће се играти у суботу, највјероватније од 20.15 часова у “Борику” - нагласио је члан Управног одбора Рукометног клуба Борац м:тел Владимир Бранковић, који је на жријебу био срећне руке за свој тим.

У финалној серији играће се на три побједе. Други меч на програму је већ у сриједу, 13. маја, у Љубушком, а трећи три дана касније (субота, 16. мај) у Бањалуци. Евентуална четврта и пета утакмица на програму су 20. маја у Љубушком, односно 23. маја у Бањалуци.

- Сигурно је да смо и прије жријеба били у благој предности, која је сада мало порасла, јер ћемо имати меч више пред нашим навијачима. Међутим, Извиђач се мора озбиљно схватити пошто има веома младу и полетну екипу, а познато је да је Љубушки дуги низ година расадник рукометних талената, од којих многи сада играју за велике клубове - додао је Бранковић.

Тренер Бањалучана Игор Рађеновић је нагласио да је срећа коначно била наклоњена “црвено-плавима” и да их је погледала у правом тренутку.

- Иза нас је веома тешка и неизвјесна сезона у којој су највећи проблем биле финансије, али смо је ипак некако успјели изгурати. Вјерујем да смо квалитетнији од ривала. Не пуно, али довољно да уз максималан ангажман свих одбранимо титулу. У првој утакмици сигурно ћемо бити лишени услуга искусног Срђана Тривунџе због повреде стопала, али се надамо да ће бити у строју већ за други сусрет - рекао је Рађеновић.

 

Куп

По ријечима Бранковића Бањалучани су се кандидовали за домаћина завршнице Купа БиХ, у којој ће осим њих наступити још Извиђач, Горажде и Челик.

- Вјерујем да је крајње вријеме да будемо домаћини, јер се завршница није играла већ четири године у Бањалуци. Уз то највише улажемо у рукомет, у екипи имамо велики број репрезентативаца, а у “Борику” се по правилу окупља и највише гледалаца - нагласио је Бранковић и додао да су кандидатуру поднијели још само Зеничани, те да ће се финални турнир играти од 29. до 31. маја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана