Rukometaši Borca domaćin u prvom meču

Darko Pašagić
Rukometaši Borca domaćin u prvom meču

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel u subotu, 9. maja, biće domaćini Izviđaču iz Ljubuškog u prvoj utakmici finala plej-ofa za prvaka BiH, odlučeno je juče žrijebom.

Tako je prekinut petnaestodnevni cirkus, koliko je trajala dilema ko će imati prednost meča više na svom terenu.

- To samo otezanje takmičarskih organa dovelo nas je u dilemu da posumnjamo da to nisu čista posla. Iako smo se iskreno pribojavali nekakvih malverzacija, žrijeb je protekao potpuno regularno. Sreća je bila na našoj strani i bićemo domaćini u prvom susretu, koji će se igrati u subotu, najvjerovatnije od 20.15 časova u “Boriku” - naglasio je član Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković, koji je na žrijebu bio srećne ruke za svoj tim.

U finalnoj seriji igraće se na tri pobjede. Drugi meč na programu je već u srijedu, 13. maja, u Ljubuškom, a treći tri dana kasnije (subota, 16. maj) u Banjaluci. Eventualna četvrta i peta utakmica na programu su 20. maja u Ljubuškom, odnosno 23. maja u Banjaluci.

- Sigurno je da smo i prije žrijeba bili u blagoj prednosti, koja je sada malo porasla, jer ćemo imati meč više pred našim navijačima. Međutim, Izviđač se mora ozbiljno shvatiti pošto ima veoma mladu i poletnu ekipu, a poznato je da je Ljubuški dugi niz godina rasadnik rukometnih talenata, od kojih mnogi sada igraju za velike klubove - dodao je Branković.

Trener Banjalučana Igor Rađenović je naglasio da je sreća konačno bila naklonjena “crveno-plavima” i da ih je pogledala u pravom trenutku.

- Iza nas je veoma teška i neizvjesna sezona u kojoj su najveći problem bile finansije, ali smo je ipak nekako uspjeli izgurati. Vjerujem da smo kvalitetniji od rivala. Ne puno, ali dovoljno da uz maksimalan angažman svih odbranimo titulu. U prvoj utakmici sigurno ćemo biti lišeni usluga iskusnog Srđana Trivundže zbog povrede stopala, ali se nadamo da će biti u stroju već za drugi susret - rekao je Rađenović.

 

Kup

Po riječima Brankovića Banjalučani su se kandidovali za domaćina završnice Kupa BiH, u kojoj će osim njih nastupiti još Izviđač, Goražde i Čelik.

- Vjerujem da je krajnje vrijeme da budemo domaćini, jer se završnica nije igrala već četiri godine u Banjaluci. Uz to najviše ulažemo u rukomet, u ekipi imamo veliki broj reprezentativaca, a u “Boriku” se po pravilu okuplja i najviše gledalaca - naglasio je Branković i dodao da su kandidaturu podnijeli još samo Zeničani, te da će se finalni turnir igrati od 29. do 31. maja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana