Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci u neizvjesnosti se priprema za EP

Vasilije Radosavac
Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci u neizvjesnosti se priprema za EP

Banjaluka - Članovi Odbojkaškog kluba invalida Banjaluka krenuli su sa pripremama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj (30. septembar - 8. oktobar), gdje će, kao i do sada igrati pod zastavom Srbije.

Izabranici selektora Dragana Jokića prvi dio priprema obavljaju u Banjaluci, a treniraju dva puta dnevno. Najveći problem im predstavljaju finansije i kako sada stvari stoje, veliko je pitanje da li će uopšte putovati na evropsku smotru.

- Finansijske probleme imamo svake godine, ali ove su kulminirali. Stvarno ne znam iz kog razloga smo ignorisani od Ministarstva porodice, omladine i sporta. Samim tim došli smo u situaciju da je Savez pred gašenjem. Ovdje smo u okviru ljetnje škole sporta da bi uštedjeli prvi krug priprema, ali čak nam ni ta sredstva u vrijednosti od 6.000 maraka nisu prebačena. Krajem juna imali smo sastanak sa Jasminom Davidović, koja je obećala pomoć u iznosu od 15.000 maraka i zadužila sekretara Dejana Erešića da kontaktira s nama, ali do danas nismo dobili ni marku - rekao je kapiten reprezentacije Zoran Ješić.

"Glas Srpske" juče je pokušao da stupi u kontakt sa Erešićem, ali se on nije javljao na pozive.

Problemi van terena odražavaju se i na tok priprema, ali velikom voljom pokušavaju da skrenu misli samo na teren i skoncentrišu se na pripreme. Atmosfera u timu je izuzetno dobra, ekipa je podmlađena u odnosu na ranije godine, a za sada sve dobro funkcioniše.

- Bez obzira na sve probleme, bitno je da se odlično pripremimo iako nemamo pritisak rezultata. Daćemo sve od sebe, a veliki bi nam uspjeh bio plasman u četvrtfinale. U grupi smo sa glavnim favoritom selekcijom BiH. Pored njih, tu joj još i bivši šampion Holandija i selekcija Mađarske koja je izuzetno ozbiljan protivnik. Pobjeđivali smo ih sve, a to ćemo pokušati ponovo - zaključio je Ješić.

Reprezentativci će do nedjelje trenirati u Banjaluci, poslije čega će se okupiti 3. septembra u Kikindi, a već petog igrati na "Šestom kupu Kikinde". Poslije toga vraćaju se u klubove, a novo okupljanje zakazano je 11. septembra, dok 12. igraju u Cazinu. Nakon toga selekcija će se okupiti 18. septembra u Petrovu, poslije čega će igrati na turniru u Zavidovićima. Završne pripreme kreću od 23. septembra kada će biti posljednje popravke u igri i sumiranje svega viđenog. Planirano je da reprezentacija 29. septembra krene put Njemačke, naravno pod uslovom da do tada budu uplaćena novčana sredstva.

 

Spisak igrača

U konkurenciji za Evropsko prvenstvo za sada je 15 igrača, ali će trojica morati da otpadnu sa spiska. U konkurenciji da nastupe pod zastavom Srbije su: Zoran Ješić, Dragan Đuran, Stevan Crnobrnja, Borislav Gajić, Duško Uzelac (Banjaluka), Radomir Bojić, Aleksandar Ljubičić, Aleksandar Cvijanović (Doboj), Drago Jarić, Savo Mijatović (Prijedor), Velimir Kerezović, Aleksandar Đurić (Kneževo), Željko Savić, Dragomir Kovrlija (Beograd) i Dragiša Brandić (Kikinda).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana