Репрезентација Србије у сједећој одбојци у неизвјесности се припрема за ЕП

Василије Радосавац
Репрезентација Србије у сједећој одбојци у неизвјесности се припрема за ЕП

Бањалука - Чланови Одбојкашког клуба инвалида Бањалука кренули су са припремама за Европско првенство у Њемачкој (30. септембар - 8. октобар), гдје ће, као и до сада играти под заставом Србије.

Изабраници селектора Драгана Јокића први дио припрема обављају у Бањалуци, а тренирају два пута дневно. Највећи проблем им представљају финансије и како сада ствари стоје, велико је питање да ли ће уопште путовати на европску смотру.

- Финансијске проблеме имамо сваке године, али ове су кулминирали. Стварно не знам из ког разлога смо игнорисани од Министарства породице, омладине и спорта. Самим тим дошли смо у ситуацију да је Савез пред гашењем. Овдје смо у оквиру љетње школе спорта да би уштедјели први круг припрема, али чак нам ни та средства у вриједности од 6.000 марака нису пребачена. Крајем јуна имали смо састанак са Јасмином Давидовић, која је обећала помоћ у износу од 15.000 марака и задужила секретара Дејана Ерешића да контактира с нама, али до данас нисмо добили ни марку - рекао је капитен репрезентације Зоран Јешић.

"Глас Српске" јуче је покушао да ступи у контакт са Ерешићем, али се он није јављао на позиве.

Проблеми ван терена одражавају се и на ток припрема, али великом вољом покушавају да скрену мисли само на терен и сконцентришу се на припреме. Атмосфера у тиму је изузетно добра, екипа је подмлађена у односу на раније године, а за сада све добро функционише.

- Без обзира на све проблеме, битно је да се одлично припремимо иако немамо притисак резултата. Даћемо све од себе, а велики би нам успјех био пласман у четвртфинале. У групи смо са главним фаворитом селекцијом БиХ. Поред њих, ту јој још и бивши шампион Холандија и селекција Мађарске која је изузетно озбиљан противник. Побјеђивали смо их све, а то ћемо покушати поново - закључио је Јешић.

Репрезентативци ће до недјеље тренирати у Бањалуци, послије чега ће се окупити 3. септембра у Кикинди, а већ петог играти на "Шестом купу Кикинде". Послије тога враћају се у клубове, а ново окупљање заказано је 11. септембра, док 12. играју у Цазину. Након тога селекција ће се окупити 18. септембра у Петрову, послије чега ће играти на турниру у Завидовићима. Завршне припреме крећу од 23. септембра када ће бити посљедње поправке у игри и сумирање свега виђеног. Планирано је да репрезентација 29. септембра крене пут Њемачке, наравно под условом да до тада буду уплаћена новчана средства.

 

Списак играча

У конкуренцији за Европско првенство за сада је 15 играча, али ће тројица морати да отпадну са списка. У конкуренцији да наступе под заставом Србије су: Зоран Јешић, Драган Ђуран, Стеван Црнобрња, Борислав Гајић, Душко Узелац (Бањалука), Радомир Бојић, Александар Љубичић, Александар Цвијановић (Добој), Драго Јарић, Саво Мијатовић (Приједор), Велимир Керезовић, Александар Ђурић (Кнежево), Жељко Савић, Драгомир Коврлија (Београд) и Драгиша Брандић (Кикинда).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана