Радник најближе четвртфиналу Купа БиХ

И. Станишић, З. Вајкић
Радник најближе четвртфиналу Купа БиХ

Бијељина - Фудбалери Радника у реванш мечу осмине финала Купа БиХ данас (13.30 часова) дочекују Рудар из Какња, који су у првом сусрету савладали са 1:0.

Бијељинци се налазе у одличној форми, коју су потврдили у минулом колу против Челика, али озбиљно схватају ривала којег су елиминисали у истој фази и прошле сезоне на путу до трофеја у овом такмичењу. Ипак, биће ово прилика да тренер Небојша Милошевић одмори неколико стандардних првотимаца, с обзиром на то да Бијељинци већ у суботу у дербију кола дочекују Крупу.

- Иако имамо минималну предност, посао треба да довршимо онако како доликује. Без обзира на то што играмо код куће неће нам бити лако, јер Рудар у госте долази без оптерећења и вјероватно ће играти офанзивније него у првом мечу. Надам се да ће нам то оставити простора за контранападе преко наших брзих играча. Не смијемо бити опуштени, морамо одиграти паметно и дисциплиновано - рекао је фудбалер Радника Ненад Срећковић.

Много тежи посао очекује Козару, која ће против Сарајева јурити два гола минуса (1:3). Биће то прилика да се младићи Велимира Стојнића представе већем броју гледалаца него иначе, јер је клуб попут Сарајева магнет за публику. Без обзира на то што су гости једна од најбољих екипа у лиги и што Козара игра у рангу ниже, тренер Градишчана вјерује у чудо.

- Надам се пролазу даље и то ћу тражити од својих играча. У овој утакмици ништа не можемо да изгубимо, можемо само да учимо и растемо као екипа. Пролазом бисмо добили пуно на самопоуздању уочи одлучујућих утакмица завршнице првог дијела сезоне у Првој лиги РС. Резултат није недостижан и то је оно што нас гура напријед. Оптимиста сам - рекао је Стојнић.

Ако се Козара и нада пролазу, фудбалери Славије су све шансе прокоцкали у првих 15 минута меча против Младости у Добоју код Какња. Екипа Миломира Одовића на крају је претрпјела праву катастрофу (1:6), тако да ће данашњи меч бити само формалност.

- С обзиром на то да због болести нисам био са екипом на првом мечу, заиста ме интересује да ли је наш ривал толико јачи. Сигурно су индивидуално квалитетнији, али се надам да разлика није толика и да ћемо им парирати, прије свега, јаким колективом. Морамо одиграти добро како бисмо са пуно самопоуздања кренули на гостовање Рудар Приједору у у суботу - рекао је тренер "соколова" Миломир Одовић.

Парови

У реванш мечевима осмине финала Купа БиХ састају се Раднички (Л) - Босна Сема (13.30 часова, први меч 0:6), Славија - Младост (ДК) (1:6, 13.30), Козара - Сарајево (1:3, 13.30), Вележ - Зрињски (0:3, ), Радник - Рудар (К) (0:1, 13.30), Широки Бријег - Слобода (0:1, 15), Горажде - Жељезничар (1:5, 13.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана