Predmet u slučaju Radnik - Olimipk ponovo kod Apelacione komisije

Igor Stanišić
Predmet u slučaju Radnik - Olimipk ponovo kod Apelacione komisije

Bijeljina - Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH vratio je slučaj "Radnik - Olimpik" Apelacionoj komisiji koja će ga ponovo razmatrati.

Naime, susret 15. kola Premijer lige BiH između Radnika i Olimpika završen je rezultatom 2:2, a Sarajlije su se žalile na fudbalera Radnika Jovana Vučinića, koji je nastupio u tom susretu iako je kolo prije u Zenici dobio crveni karton. Takmičarska komisija FS BiH nije uvažila žalbu Olimpika, ali klub iz Sarajeva nije odustajao pa su se žalili Apelacionoj komisiji, koja je donijela odluku da susret bude registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist tima sa "Otoke". Ipak, ni tu nije bio kraj, jer je nakon odluke Apelacione komisije žalbu uložio Radnik o kojoj je raspravljao Izvršni odbor FS BiH, koji je donio odluku da slučaj bude vraćen Apelacionoj komisiji na ponovno razmatranje i odlučivanje.

- Na osnovu mišljenja Pravnog komiteta, Izvršni odbor je odlučio da kompletan predmet po zahtjevu Radnika za zaštitu zakonitosti vrati Apelacionoj komisiji na ponovno razmatranje i odlučivanje - istakao je generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković.

U Radniku su uvjereni da će Apelaciona komisija konačno donijeti odluku po kojoj će dobiti bod "zlata vrijedan" u borbi za opstanak.

- Vjerujem da će nadležni organi u krovnom savezu konačno odlučiti u našu korist i da će nam biti dodijeljen važan bod u borbi za opstanak koji bi mogao odlučiti o konačnom raspletu na kraju šampionata - rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Radnik će u subotu odigrati kontrolni susret sa Mačvom Bogatić u Bogatiću, dok će iduće sedmice krenuti na pripreme u Crnu Goru gdje su se dogovorili o tri kontrolne utakmice sa Sutjeskom, Grbljem i Mogrenom.

Članovi UO

Novim statutom je predviđeno da će UO imati 13 članova, a uz novog predsjednika Mladena Krstajića u ovo tijelo su izabrani: Zlatko Maksimović, Predrag Perković, Milenko Zupur, Jovan Gajić, Ljubomir Stević, Miloš Stevanović, Petar Stević, Stevo Filipović i Velibor Ostojić.

- Posebnu pažnju posvetiću organizovanju omladinske škole, koja bi u budućnosti trebalo da bude oslonac kluba. Zahvalio bih svim članovima Skupštine na pruženom poverenju, te ću u narednom periodu veći deo svog vremena provoditi u Bijeljini uz klub - rekao je Krstajić.

Razriješen Miražić

Skupština Radnika dužnosti direktora razriješila je Živorada Miražića, čovjeka za koga se vezuju svi uspjesi Bijeljinaca u posljednje dvije decenije. Radnik je pod vođstvom sa klupe popularnog Žiće uspio da se plasira u jedinstvenu ligu Republike Srpske u sezoni 1996/97. da bi u sezoni 1998/99. osvojio prvu titulu šampiona. Do sljedeće titule i prvog plasmana u Premijer ligu 2005. godine Miražić je Radnik vodio sa pozicije sportskog direktora. Posljednji mandat u klubu u ulozi direktora započeo je u sezoni 2011/12. kada je Radnik poslije pet godina ponovo izborio plasman u Premijer ligu BiH. Sada već bivši direktor kooptiran je u novi saziv Skupštine kluba, ali se nije pojavio na zakazanoj sjednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana