Предмет у случају Радник - Олимипк поново код Апелационе комисије

Игор Станишић
Предмет у случају Радник - Олимипк поново код Апелационе комисије

Бијељина - Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ вратио је случај "Радник - Олимпик" Апелационој комисији која ће га поново разматрати.

Наиме, сусрет 15. кола Премијер лиге БиХ између Радника и Олимпика завршен је резултатом 2:2, а Сарајлије су се жалиле на фудбалера Радника Јована Вучинића, који је наступио у том сусрету иако је коло прије у Зеници добио црвени картон. Такмичарска комисија ФС БиХ није уважила жалбу Олимпика, али клуб из Сарајева није одустајао па су се жалили Апелационој комисији, која је донијела одлуку да сусрет буде регистрован службеним резултатом 3:0 у корист тима са "Отоке". Ипак, ни ту није био крај, јер је након одлуке Апелационе комисије жалбу уложио Радник о којој је расправљао Извршни одбор ФС БиХ, који је донио одлуку да случај буде враћен Апелационој комисији на поновно разматрање и одлучивање.

- На основу мишљења Правног комитета, Извршни одбор је одлучио да комплетан предмет по захтјеву Радника за заштиту законитости врати Апелационој комисији на поновно разматрање и одлучивање - истакао је генерални секретар ФС БиХ Јасмин Баковић.

У Раднику су увјерени да ће Апелациона комисија коначно донијети одлуку по којој ће добити бод "злата вриједан" у борби за опстанак.

- Вјерујем да ће надлежни органи у кровном савезу коначно одлучити у нашу корист и да ће нам бити додијељен важан бод у борби за опстанак који би могао одлучити о коначном расплету на крају шампионата - рекао је тренер Радника Славко Петровић.

Радник ће у суботу одиграти контролни сусрет са Мачвом Богатић у Богатићу, док ће идуће седмице кренути на припреме у Црну Гору гдје су се договорили о три контролне утакмице са Сутјеском, Грбљем и Могреном.

Чланови УО

Новим статутом је предвиђено да ће УО имати 13 чланова, а уз новог предсједника Младена Крстајића у ово тијело су изабрани: Златко Максимовић, Предраг Перковић, Миленко Зупур, Јован Гајић, Љубомир Стевић, Милош Стевановић, Петар Стевић, Стево Филиповић и Велибор Остојић.

- Посебну пажњу посветићу организовању омладинске школе, која би у будућности требало да буде ослонац клуба. Захвалио бих свим члановима Скупштине на пруженом поверењу, те ћу у наредном периоду већи део свог времена проводити у Бијељини уз клуб - рекао је Крстајић.

Разријешен Миражић

Скупштина Радника дужности директора разријешила је Живорада Миражића, човјека за кога се везују сви успјеси Бијељинаца у посљедње двије деценије. Радник је под вођством са клупе популарног Жиће успио да се пласира у јединствену лигу Републике Српске у сезони 1996/97. да би у сезони 1998/99. освојио прву титулу шампиона. До сљедеће титуле и првог пласмана у Премијер лигу 2005. године Миражић је Радник водио са позиције спортског директора. Посљедњи мандат у клубу у улози директора започео је у сезони 2011/12. када је Радник послије пет година поново изборио пласман у Премијер лигу БиХ. Сада већ бивши директор кооптиран је у нови сазив Скупштине клуба, али се није појавио на заказаној сједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана