Павловић одлази у мали Ајакс

Иван Драгичевић
Павловић одлази у мали Ајакс

Бањалука - Кадетски репрезентативац Србије и штопер Жељезничара спорт тим Јован Владимир Павловић нови је играч словачког Тренчина у који ће се преселити у фебруару наредне године када постане пунољетан.

Талентовани фудбалер потписао је уговор на три и по године и тако постао први играч који је отишао у иностранство из овог клуба чија школа Спорт тим постоји десет година. Српском прволигашу припашће проценти од наредне продаје и обештећења које ће Тренчин добити када Павловић буде мијењао средину, а тада Бањалучани могу да рачунају и на фонд солидарности УЕФА за тренинг компензацију.

- Пресрећан сам што одлазим у клуб који је познат као одлична средина за младе играче. Успјешно послују дуги низ година, надам се да ће ове сезоне изборити европске квалификације које су играли раније. Још нисам причао са тренером о својој улози, план је да када одем тамо он процијени моје могућности, али се надам минутажи у првом тиму. Очекујем да ми Тренчин буде добра одскочна даска у даљем развоју, преда мном је напоран рад како бих наставио да напредујем - рекао је Павловић.

Тренчин је клуб у власништву Холанђанина Чена ла Линга и функционише по систему Ајаксове академије па због тога и носи надимак "мали Ајакс". Линг је бивши репрезентативац "орања", а сарађивао је са покојним Јоханом Кројфом. Добре препоруке за Тренчин су успјешне каријере Мартина Шкртела и Станислава Лоботке, који су наступали за словачки тим. Оснивач и предсједник фудбалске школе Спорт тим, која је склопила пословну сарадњу са Жељезничарем, Златко Давидовић задовољан је трансфером Павловића.

- Овај посао посматрамо као поклон за деценију пословања. Када смо почели са радом имали смо циљ да за један олимпијски циклус лансирамо играча у иностранство. Успјели смо сада, а имамо изражено интересовање клубова за још неке младе играче. Финансијски моменат код Јовановог трансфера није нам био у првом плану, већ смо гледали средину која ће бити најбоља за његов развој, а новац ће доћи касније - рекао је Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана