ORK Laktaši bez premca u Drugoj ligi zapad Republike Srpske

Milan Zubović
ORK Laktaši bez premca u Drugoj ligi zapad Republike Srpske

Laktaši - Omladinski rukometni klub Laktaši protutnjao je Drugom ligom Republike Srpske u grupi zapad i od iduće jeseni biće član prvoligaškog društva.

U nedavno završenoj sezoni upisali su 21 pobjedu u isto toliko utakmica, što predstavlja veliki uspjeh za klub osnovan 2009. godine, a koji se tek tri sezone samostalno takmiči.

- Iako su nam ciljevi uvijek visoki, nismo očekivali da ćemo ovako dominantno stići do prvog mjesta u konkurenciji 11 ekipa. Nama je ovo treća sezona u Drugoj ligi. Prve smo bili posljednji na tabeli, prošlu smo završili kao četvrti, dok smo sada stigli do prvog mjesta. Iz toga se vidi da pravilno radimo, momci su dali sve od sebe i ovo je nagrada za to - izjavio je trener ekipe Milan Šironjić.

Njega i predsjednika kluba Željka Jošića sada očekuje mnogo teži posao od treninga jer se moraju obezbijediti finansijska sredstva za nastup u Prvoj ligi.

- Prva liga je mnogo veći zalogaj od Druge i prvo moramo da obezbijedimo dovoljno sredstava za normalno funkcionisanje i računamo da je nam je potrebno minimalno 20.000 maraka da bismo pokrili troškove putovanja, službenih lica i obezbijedili lanč pakete našim igračima koji nastupaju bez naknada. Uz to, potrebno nam je još termina za trening. Tokom ove sezone trenirali smo tri puta sedmično i to je bilo sasvim dovoljno, ali sada to treba da bude na višem nivou. Imamo obećanja ljudi iz dvorane u Laktašima da ćemo dobiti još termina, što bi za nas bio pun pogodak - kazao je Šironjić.

O ambicijama u prvoligaškom društvu trener nije želio mnogo da govori u ovom trenutku.

- Naše ambicije su uvijek najviše i željeli bismo da jednog dana uđemo u Premijer ligu BiH, ali to zavisi od dosta faktora. To je proces koji može da traje godinu, a može i pet godina, što naravno najviše zavisi od budžeta kojim raspolažemo, kao od toga kako će se djeca razviti i hoćemo li imati dovoljno kvaliteta. Treba biti realan i vidjeti čime se raspolaže, te se ne zalijetati - istakao je Šironjić.

Cilj kluba je da okuplja djecu koja bi u dogledno vrijeme igrala za omladinske reprezentacije.

- Posebno sam ponosan na činjenicu da su svi momci iz našeg kluba, a sa većinom njih radimo već dvije-tri godine. Prošli smo težak put do ovoga jer smo počeli trenirati na betonu, da bismo tek kasnije prešli u dvoranu i izborili se da rukomet dobije svoje mjesto kao sport - zaključio je Šironjić.

Zainteresovanost

Što se tiče zainteresovanosti, Šironjić ističe da s tim nemaju problema.

- Prvi smo i jedini klub na teritoriji opštine pa imamo fantastičan odziv djece i sve njih treba ispoštovati i uklopiti u rad. Jedini smo koji imamo sve kategorije, od mini-rukometa koji igraju djeca do deset godina, preko pionira, kadeta, juniora i seniora - kazao je Šironjić.

Igrači

Za ORK Laktaši ove sezone nastupali su: Đorđe Stojić, Davor Janjić, Aleksa Malkić, Luka Savanović, Branko Branković, Boris Lukajić, Borislav Mandić, Predrag Ćetojević, Dragan Ninković, Nikola Janjuš, Nemanja Janjuš, Luka Sajić, Marko Sumonja, Stefan Kekić, Ranko Grahovac, Aleksa Karać, Nikola Pejčinović, Lazar Vukmanović, Vlado Đurić i Aleksandar Vujmilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana