ОРК Лакташи без премца у Другој лиги запад Републике Српске

Милан Зубовић
ОРК Лакташи без премца у Другој лиги запад Републике Српске

Лакташи - Омладински рукометни клуб Лакташи протутњао је Другом лигом Републике Српске у групи запад и од идуће јесени биће члан прволигашког друштва.

У недавно завршеној сезони уписали су 21 побједу у исто толико утакмица, што представља велики успјех за клуб основан 2009. године, а који се тек три сезоне самостално такмичи.

- Иако су нам циљеви увијек високи, нисмо очекивали да ћемо овако доминантно стићи до првог мјеста у конкуренцији 11 екипа. Нама је ово трећа сезона у Другој лиги. Прве смо били посљедњи на табели, прошлу смо завршили као четврти, док смо сада стигли до првог мјеста. Из тога се види да правилно радимо, момци су дали све од себе и ово је награда за то - изјавио је тренер екипе Милан Широњић.

Њега и предсједника клуба Жељка Јошића сада очекује много тежи посао од тренинга јер се морају обезбиједити финансијска средства за наступ у Првој лиги.

- Прва лига је много већи залогај од Друге и прво морамо да обезбиједимо довољно средстава за нормално функционисање и рачунамо да је нам је потребно минимално 20.000 марака да бисмо покрили трошкове путовања, службених лица и обезбиједили ланч пакете нашим играчима који наступају без накнада. Уз то, потребно нам је још термина за тренинг. Током ове сезоне тренирали смо три пута седмично и то је било сасвим довољно, али сада то треба да буде на вишем нивоу. Имамо обећања људи из дворане у Лакташима да ћемо добити још термина, што би за нас био пун погодак - казао је Широњић.

О амбицијама у прволигашком друштву тренер није желио много да говори у овом тренутку.

- Наше амбиције су увијек највише и жељели бисмо да једног дана уђемо у Премијер лигу БиХ, али то зависи од доста фактора. То је процес који може да траје годину, а може и пет година, што наравно највише зависи од буџета којим располажемо, као од тога како ће се дјеца развити и хоћемо ли имати довољно квалитета. Треба бити реалан и видјети чиме се располаже, те се не залијетати - истакао је Широњић.

Циљ клуба је да окупља дјецу која би у догледно вријеме играла за омладинске репрезентације.

- Посебно сам поносан на чињеницу да су сви момци из нашег клуба, а са већином њих радимо већ двије-три године. Прошли смо тежак пут до овога јер смо почели тренирати на бетону, да бисмо тек касније прешли у дворану и изборили се да рукомет добије своје мјесто као спорт - закључио је Широњић.

Заинтересованост

Што се тиче заинтересованости, Широњић истиче да с тим немају проблема.

- Први смо и једини клуб на територији општине па имамо фантастичан одзив дјеце и све њих треба испоштовати и уклопити у рад. Једини смо који имамо све категорије, од мини-рукомета који играју дјеца до десет година, преко пионира, кадета, јуниора и сениора - казао је Широњић.

Играчи

За ОРК Лакташи ове сезоне наступали су: Ђорђе Стојић, Давор Јањић, Алекса Малкић, Лука Савановић, Бранко Бранковић, Борис Лукајић, Борислав Мандић, Предраг Ћетојевић, Драган Нинковић, Никола Јањуш, Немања Јањуш, Лука Сајић, Марко Сумоња, Стефан Кекић, Ранко Граховац, Алекса Караћ, Никола Пејчиновић, Лазар Вукмановић, Владо Ђурић и Александар Вујмиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана