Нијемци помажу Црвену звијезду

Дарко Пашагић
Нијемци помажу Црвену звијезду

БAЊA ЛУКA - На позив власника једног од најпознатијих професионалних кампова "Универзум бокс промоушна" Петера Кола, у Хамбургу је неколико дана боравио директор "Профи-бокс кампа" Црвена звијезда Градишка Љубомир Видовић.

- Наша сарадња траје од раније, а сада сам поново имао прилику да се увјерим у чињеницу да је ово један од најбољих професионалних боксерских кампова у свијету. Његови чланови су свјетски признати борци: Руслан Чагајев, Aлександер Димитренко, Луан Краснићи, Жолт Ердеи, Феликс Штурм, Сергеј Џинџирук, Aлексеј Кузиемски..., са којима раде познати тренери из цијелог свијета - истакао је на почетку разговора Видовић.

Он је истакао да је власник "Универзум бокс промоушна" Петер Кол добро упознат са свим активности Црвене звијезде.

- Кол је нагласио да прати сва дешавања и да је веома добро упознат да мечеве Горана Делића прати велики број гледалаца. Изразио је жељу да нам помогне у неком од наредних пројеката уз наду да ће се наша сарадња и даље наставити. Позвао је Делића и мене да будемо његови гости када год пожелимо, с тим да би наш шампион тада могао да тренира и спарингује са свим члановима овог кампа. То је велико признање за сав досадашњи рад Црвене звијезде, али и Горана Делића - наставио је Видовић.

Већ је познато да ће свјетски професионални првак у верзији Универзалне боксерске организације (УБО) у крузер категорији Горан Делић у првој половини ове године имати три меча.

- Први је на програму 21. марту у Београду, када "Профи-бокс камп Чип" организује ревију на којој ће један од гостију бити и Делић. Биће то престиж меч, баш као и 26. априла у Козарској Дубици, поводом дана ослобођења овог града. Прави спектакл планиран је за Видовдан на Градском стадиону у Бањој Луци, када ће Делић бранити титулу шампиона - додао је Видовић. 

Брена или Чола

Иако је о томе још рано говорити, сигурно је да ће за Видовдан на Градском стадиону поново бити спектакл.

- Потрудићемо се да сви љубитељи бокса и кик-бокса дођу на своје. Осим Делића и Драженко Нинић ће бранити шампионски појас, а овом спектаклу ће присуствовати многе звијезде, међу којима је и Руслан Чагајев, актуелни првак свијета у WBA верзији, у тешкој категорији. У забавном дијелу програма наступиће Лепа Брена или Здравко Чолић - рекао је Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана