Љубић коначно славио код куће

Бране Радуловић
Љубић коначно славио код куће

Прњавор - У најбољем овогодишњем издању фудбалери Љубића надиграли су у свим елементима Козару из Градишке и стигли до убједљивог тријумфа 3:0 у 20. колу Прве лиге Републике Српске.

Прњаворски фудбалери испраћени су дуготрајним аплаузом навијача јер су остварили прву побједу на свом стадиону у "Борику" послије пола године, односно од окршаја са Слободом из Мркоњић Града почетком октобра у оквиру десетог кола. Послије серије пропуштених прилика у првих пола часа домаћи су повели у 34. минуту када је Владимир Анчић спретно реаговао и послао лопту главом у мрежу Козаре. Претходно је Александар Раилић извео слободан ударац са тридесетак метара искоса вјешто проналазећи нападача "плавих". На сличан начин два минута касније домаћи су повисили. Поново је Раилић извео слободан ударац, а најсналажљивији пред голом Раденка Брковића био је капитен Александар Његомировић.

У наставку меча играло се у споријем ритму, при чему су гости из Градишке успоставили теренску равнотежу. Фудбалери Козаре показали су жељу да ураде нешто конкретније, односно да бар ублаже вођство домаћих, међутим, одбрана Љубића предвођена расположеним Борисом Жишком благовремено је отклањала опасност испред свог гола. У финишу меча, што и није карактеристика игре "плавих", постигнут је још један погодак. Добру акцију у којој су учествовали Његомировић, Видовић и Анчић крунисао је млади Александар Жижак голом у 81. минуту. Разумљиво је било одушевљење Његомировића, Црнатка и другова јер су претходне три прољећне утакмице пред својим навијачима изгубили идентичним резултатом 1:2.

- Коначно смо пронашли себе. Иако нисмо могли рачунати на повријеђеног нападача Данка Сегића, прорадили смо у офанзивним акцијама па сада са много више оптимизма чекамо преосталих шест мечева - рекао је тренер домаћих Милан Вујасин.

Његов колега из Градишке Милош Појић, који је својевремено носио дрес Љубића, био је незадовољан.

- Како смо играли, тако смо и прошли. Посљедња догађања у нашем клубу и пораз против Зворничана на домаћем терену у претходном колу учинили су своје. Честитам Љубићу на побједи и желим да стигну до свог циља опстанка у Лиги - изјавио је Појић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана