Ljubić konačno slavio kod kuće

Brane Radulović
Ljubić konačno slavio kod kuće

Prnjavor - U najboljem ovogodišnjem izdanju fudbaleri Ljubića nadigrali su u svim elementima Kozaru iz Gradiške i stigli do ubjedljivog trijumfa 3:0 u 20. kolu Prve lige Republike Srpske.

Prnjavorski fudbaleri ispraćeni su dugotrajnim aplauzom navijača jer su ostvarili prvu pobjedu na svom stadionu u "Boriku" poslije pola godine, odnosno od okršaja sa Slobodom iz Mrkonjić Grada početkom oktobra u okviru desetog kola. Poslije serije propuštenih prilika u prvih pola časa domaći su poveli u 34. minutu kada je Vladimir Ančić spretno reagovao i poslao loptu glavom u mrežu Kozare. Prethodno je Aleksandar Railić izveo slobodan udarac sa tridesetak metara iskosa vješto pronalazeći napadača "plavih". Na sličan način dva minuta kasnije domaći su povisili. Ponovo je Railić izveo slobodan udarac, a najsnalažljiviji pred golom Radenka Brkovića bio je kapiten Aleksandar Njegomirović.

U nastavku meča igralo se u sporijem ritmu, pri čemu su gosti iz Gradiške uspostavili terensku ravnotežu. Fudbaleri Kozare pokazali su želju da urade nešto konkretnije, odnosno da bar ublaže vođstvo domaćih, međutim, odbrana Ljubića predvođena raspoloženim Borisom Žiškom blagovremeno je otklanjala opasnost ispred svog gola. U finišu meča, što i nije karakteristika igre "plavih", postignut je još jedan pogodak. Dobru akciju u kojoj su učestvovali Njegomirović, Vidović i Ančić krunisao je mladi Aleksandar Žižak golom u 81. minutu. Razumljivo je bilo oduševljenje Njegomirovića, Crnatka i drugova jer su prethodne tri proljećne utakmice pred svojim navijačima izgubili identičnim rezultatom 1:2.

- Konačno smo pronašli sebe. Iako nismo mogli računati na povrijeđenog napadača Danka Segića, proradili smo u ofanzivnim akcijama pa sada sa mnogo više optimizma čekamo preostalih šest mečeva - rekao je trener domaćih Milan Vujasin.

Njegov kolega iz Gradiške Miloš Pojić, koji je svojevremeno nosio dres Ljubića, bio je nezadovoljan.

- Kako smo igrali, tako smo i prošli. Posljednja događanja u našem klubu i poraz protiv Zvorničana na domaćem terenu u prethodnom kolu učinili su svoje. Čestitam Ljubiću na pobjedi i želim da stignu do svog cilja opstanka u Ligi - izjavio je Pojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana