Круна на најбољу сезону Немањe Мајдовa са Црвеном звездом у каријери

Данијел Радујковић
Круна на најбољу сезону Немањe Мајдовa са Црвеном звездом у каријери

Београд - Најбољу сезону у каријери џудиста Немања Мајдов покушаће крунисати добрим резултатом на Европском клупском првенству - Лиги шампиона, чији ће домаћи у суботу бити његов клуб Црвена звезда у Београду.

Џудисти Звезде, актуелни шампиони Србије, такмичиће се у друштву најбољих, гдје ће покушати поновити резултат од прије двије године, када су освојили бронзу. Тада су се уписали у историји српског џуда, а један од највећих адута "црвено-бијелих" биће и момак из Источног Сарајева Немања Мајдов, који је у одличној форми. Недавно је био трећи на Европском првенству до 23 године, а раније је био најбољи на ЕП за јуниоре и трећи на гренд слему у Абу Дабију.

- Почаствовани смо што се ово такмичење одржава код нас, биће ово највећи џудо спектакл у Београду од 2007. године, када је било појединачно првенство Европе. Свјетска џудо елита ће се сакупити у Београду, Црвена звезда је спремна. Брат Стефан, наш отац и тренер Љубиша "докторе" и ја смо спремни такође. Биће много узбудљиво радити пред својом публиком против најбољих на свијету, али то су изазови које ћемо памтити - казао је Немања.

Биће ово посљедње искушење за младог џудисту ове сезоне.

- Ово је посљедњи турнир у овој дугој, повратничкој, али и најуспјешнијој сезони у животу. Надам се да ће бити све како треба, оставићемо срце на струњачи па шта Бог да, а послије тога идем на заслужен одмор, напокон - додао је Мајдов.

Уочи Лиге шампиона он и брат Стефан били су у Јапану, гдје су се добро спремали и стекли велико искуство.

- У Јапану је било одлично, брат и ја смо били 15 дана у Кодокану, колијевци џуда. Мени је ово био трећи пут да идем у Јапан, а Стефану први пут, тако да је њему ово много већи доживљај него мени, јер знам како је мени било први пут. Имали смо много добрих тренинга, једно велико ново искуство, да видим колико и гдје треба да радим и чему треба да се посветим у даљем процесу да бих дошао до врха. Све иде како треба, дуг је процес, дуг је наш пут на који смо тек кренули, тако да треба да будемо стрпљиви и крајњи резултат ће доћи, само дај Боже здравља - закључио је џудиста Црвене звезде.

Србија са шест адута

Европско клупско првенство на програму је у дворани "Александар Николић", а овогодишња Лига шампиона окупиће 18 мушких и 14 женских тимова. Поред Црвене звезде Србију ће у мушкој конкуренцији представљати екипе Раковице и Кинезиса из Ниша. Што се тиче жена боје Србије браниће Славија из Новог Сада, ОЏК Београд - "Миле Драгић" и Борац из Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана