Kruna na najbolju sezonu Nemanje Majdova sa Crvenom zvezdom u karijeri

Danijel Radujković
Kruna na najbolju sezonu Nemanje Majdova sa Crvenom zvezdom u karijeri

Beograd - Najbolju sezonu u karijeri džudista Nemanja Majdov pokušaće krunisati dobrim rezultatom na Evropskom klupskom prvenstvu - Ligi šampiona, čiji će domaći u subotu biti njegov klub Crvena zvezda u Beogradu.

Džudisti Zvezde, aktuelni šampioni Srbije, takmičiće se u društvu najboljih, gdje će pokušati ponoviti rezultat od prije dvije godine, kada su osvojili bronzu. Tada su se upisali u istoriji srpskog džuda, a jedan od najvećih aduta "crveno-bijelih" biće i momak iz Istočnog Sarajeva Nemanja Majdov, koji je u odličnoj formi. Nedavno je bio treći na Evropskom prvenstvu do 23 godine, a ranije je bio najbolji na EP za juniore i treći na grend slemu u Abu Dabiju.

- Počastvovani smo što se ovo takmičenje održava kod nas, biće ovo najveći džudo spektakl u Beogradu od 2007. godine, kada je bilo pojedinačno prvenstvo Evrope. Svjetska džudo elita će se sakupiti u Beogradu, Crvena zvezda je spremna. Brat Stefan, naš otac i trener Ljubiša "doktore" i ja smo spremni takođe. Biće mnogo uzbudljivo raditi pred svojom publikom protiv najboljih na svijetu, ali to su izazovi koje ćemo pamtiti - kazao je Nemanja.

Biće ovo posljednje iskušenje za mladog džudistu ove sezone.

- Ovo je posljednji turnir u ovoj dugoj, povratničkoj, ali i najuspješnijoj sezoni u životu. Nadam se da će biti sve kako treba, ostavićemo srce na strunjači pa šta Bog da, a poslije toga idem na zaslužen odmor, napokon - dodao je Majdov.

Uoči Lige šampiona on i brat Stefan bili su u Japanu, gdje su se dobro spremali i stekli veliko iskustvo.

- U Japanu je bilo odlično, brat i ja smo bili 15 dana u Kodokanu, kolijevci džuda. Meni je ovo bio treći put da idem u Japan, a Stefanu prvi put, tako da je njemu ovo mnogo veći doživljaj nego meni, jer znam kako je meni bilo prvi put. Imali smo mnogo dobrih treninga, jedno veliko novo iskustvo, da vidim koliko i gdje treba da radim i čemu treba da se posvetim u daljem procesu da bih došao do vrha. Sve ide kako treba, dug je proces, dug je naš put na koji smo tek krenuli, tako da treba da budemo strpljivi i krajnji rezultat će doći, samo daj Bože zdravlja - zaključio je džudista Crvene zvezde.

Srbija sa šest aduta

Evropsko klupsko prvenstvo na programu je u dvorani "Aleksandar Nikolić", a ovogodišnja Liga šampiona okupiće 18 muških i 14 ženskih timova. Pored Crvene zvezde Srbiju će u muškoj konkurenciji predstavljati ekipe Rakovice i Kinezisa iz Niša. Što se tiče žena boje Srbije braniće Slavija iz Novog Sada, ODžK Beograd - "Mile Dragić" i Borac iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana