Коча Јововић, кошаркаш Младости и МВП турнира “Да се не заборави”: Награда украс на трофеј

Милан Зубовић
Коча Јововић, кошаркаш Младости и МВП турнира “Да се не заборави”: Награда украс на трофеј

Мркоњић Град - Коча Јововић стигао је као велико појачање у Младост из Мркоњић Града и показао да ће бити много од користи тренеру Горану Сладојевићу.

Бек који је прошле сезоне бранио боје Вршца проглашен је за најкориснијег играча меморијалног турнира “Да се не заборави” посвећеног страдању српског народа 1995, на којем је његов тим одбранио пехар освојен прошле године. Младост је славила у финалу против Војводине резултатом 93:88, док је словеначки Шенчур освојио треће мјесто послије побједе над Братунцем 77:61.

- МВП награду нисам имао у виду јер нисам ни знао да ће бити додељена и гледао сам да одиграм онако како би требало током идуће сезоне. Нисам имао циљ да будем први по неким параметрима, већ да екипа добро игра када сам на терену и победи, тако да сам остао затечен када су ме прозвали. Награда је заслуга свих саиграча и да је неко други изабран за најкориснијег, не би било незаслужено - рекао је Јововић.

Мркоњићани су одбранили пехар освојен прошле године.

- Турнир је баш био јак, а све екипе представиле су се у добром светлу и одиграли смо две неизвесне утакмице. Победе су битне за самопоуздање и атмосферу јер сада имамо још више мотива да се покажемо и против осталих екипа у Лиги БиХ - изјавио је Јововић.

Прошле године такође је био на мети Младости, када није дошло до сарадње, док се већ адаптирао на живот у Мркоњић Граду.

- Имао сам понуда које су биле на чекању, док је Младост показала велику жељу и била најконкретнија да ме ангажује па нисам хтео да завлачим људе из управе и одмах сам са задовољством пристао на понуду. Пре тога сам се распитао и чуо све најбоље о клубу. У Мркоњић Граду сам већ месец и лепо ми је мада је много брдовитије него у мом родном Вршцу (смијех), који је такође мало место па сам се брзо навикао јер су људи доста пријатни - казао је Јововић.

Није много упознат са осталим екипама из Лиге БиХ против којих ће играти, док се са саиграчима добро упознао.

- Са Стефаном Митровићем сам играо у Вршцу, док сам играо против Душана Станковића када је био члан ОКК Београд. Остале играче нисам познавао, али смо се брзо уклопили иако нисмо били комплетни на тренинзима. Слабо познајем остале клубове и играче јер нисам имао додирних тачака са њима. Причају ми да су се сви појачали и пратио сам мало кроз медије шта се дешава. Знам да су Спарси и Зрињски доста јаки, али је битно да гледамо нашу игру - рекао је Јововић.

Рано за амбиције

Није желио да много говори о очекивањима идуће сезоне.

- Рано је говорити о амбицијама и о њима ћемо у ходу јер сам чуо да су се остале екипе доста појачале мада смо и ми попуњени на свим местима. Тренинзи су добри јер имамо 12 играча који могу доста да допринесу и све ће доћи на своје место - рекао је Јововић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана