Igokea traži treću pobjedu u nizu

Milan Zubović
Igokea traži treću pobjedu u nizu

Laktaši - Osokoljeni sa dvije vezane pobjede košarkaši Igokee ugostiće ekipu Partizana u četvrtom kolu Jadranske lige (subota, 17 časova).

Iako oslabljeni neigranjem Marka Čakarevića i Nemanje Krstića te sa nedovoljno uigranim Vukom Radivojevićem i Ivanom Radenovićem Aleksandrovčani dobro igraju u regionalnom takmičenju i sa mnogo optimizma dočekuju okršaj sa "crno-bijelima". Pet puta su igrali u Laktašima, a domaćin je upisao tri trijumfa. Prethodnih sezona kada je Partizan gostovao u Laktašima dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a očekuje se da tako bude i ovaj put iako ulaznica košta 25 maraka.

- Partizan nije u situaciji u kojoj je bio posljednjih sezona kada je osvajao Jadransku ligu. S druge strane to je tim koji ima tradiciju, koji zna kako se pobjeđuje i koji će u Laktašima igrati kao na domaćem terenu što je istorija i pokazala. Imaju iskustvo pod košem gdje Kosta Perović i Čedo Vitkovac imaju više utakmica nego 20 odsto mog tima dok vanjske pozicije popunjavaju igrači koji su već prošli ABA ligu. Uz to imaju mladost, energiju, a nemaju opterećenje i imperativ pobjede. Bez obzira na njih idemo na pobjedu. Put do trijumfa vidim kroz agresivnu odbranu i veliku energiju svih igrača tako da to treba da bude naše glavno oružje - rekao je trener Igokee Željko Lukajić.

Radenović je debitovao protiv Olimpije, a njegove bolje partije očekuju se u narednom periodu.

- Nadam se da će Ivan popraviti svoje procente. Došao je pred Olimpiju, nije odradio nijedan trening, a između Olimpije i Metalca takođe nismo odradili nijedan trening. Kretnje vježbamo na utakmici, prešli sve akcije u hodu i nismo imali mnogo vremena. Ipak, poznajući njegove kvalitete, iskustvo i karakter ubijeđen sam dobili i dobru ličnost i dobrog igrača - dodao je Lukajić.

Trener Partizana Petar Božić rekao je da će njegov tim učiniti sve da zabilježe pobjedu, ali je ulogu favorita prepustio ekipi iz Laktaša.

Zvezda smirila Tajfun

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su slovenački tajfun rezultatom 113:66 u četvrtom kolu ABA lige. Najefikasniji kod pobjednika bio je Maik Cirbes sa 19 poena, a pratio ga je Stefan Nastić sa 16. Problem za "crveno-bijele" predstavlja povreda Sofoklisa Skorcijanitisa koji je na poluvremenu hramljući otišao u svlačionicu.

Parovi

U subotu igraju Sutjeska - Metalac (19) dok su Mega - MZT, Krka - Cedevita, Budućnost - Zadar, Cibona - Olimpija igrali u petak). U petom kolu sastaju se, nedjelja: Tajfun - Budućnost (17 časova), Cedevita - Crvena zvezda (19), Olimpija - Krka (21). Ponedjeljak: Zadar - Mega Leks (18), Metalac - Cibona (21). Utorak: MZT - Igokea (17), Partizan - Sutjeska (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana