Игокеа тражи трећу побједу у низу

Милан Зубовић
Игокеа тражи трећу побједу у низу

Лакташи - Осокољени са двије везане побједе кошаркаши Игокее угостиће екипу Партизана у четвртом колу Јадранске лиге (субота, 17 часова).

Иако ослабљени неиграњем Марка Чакаревића и Немање Крстића те са недовољно уиграним Вуком Радивојевићем и Иваном Раденовићем Александровчани добро играју у регионалном такмичењу и са много оптимизма дочекују окршај са "црно-бијелима". Пет пута су играли у Лакташима, а домаћин је уписао три тријумфа. Претходних сезона када је Партизан гостовао у Лакташима дворана је била испуњена до посљедњег мјеста, а очекује се да тако буде и овај пут иако улазница кошта 25 марака.

- Партизан није у ситуацији у којој је био посљедњих сезона када је освајао Јадранску лигу. С друге стране то је тим који има традицију, који зна како се побјеђује и који ће у Лакташима играти као на домаћем терену што је историја и показала. Имају искуство под кошем гдје Коста Перовић и Чедо Витковац имају више утакмица него 20 одсто мог тима док вањске позиције попуњавају играчи који су већ прошли АБА лигу. Уз то имају младост, енергију, а немају оптерећење и императив побједе. Без обзира на њих идемо на побједу. Пут до тријумфа видим кроз агресивну одбрану и велику енергију свих играча тако да то треба да буде наше главно оружје - рекао је тренер Игокее Жељко Лукајић.

Раденовић је дебитовао против Олимпије, а његове боље партије очекују се у наредном периоду.

- Надам се да ће Иван поправити своје проценте. Дошао је пред Олимпију, није одрадио ниједан тренинг, а између Олимпије и Металца такође нисмо одрадили ниједан тренинг. Кретње вјежбамо на утакмици, прешли све акције у ходу и нисмо имали много времена. Ипак, познајући његове квалитете, искуство и карактер убијеђен сам добили и добру личност и доброг играча - додао је Лукајић.

Тренер Партизана Петар Божић рекао је да ће његов тим учинити све да забиљеже побједу, али је улогу фаворита препустио екипи из Лакташа.

Звезда смирила Тајфун

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су словеначки тајфун резултатом 113:66 у четвртом колу АБА лиге. Најефикаснији код побједника био је Маик Цирбес са 19 поена, а пратио га је Стефан Настић са 16. Проблем за "црвено-бијеле" представља повреда Софоклиса Скорцијанитиса који је на полувремену храмљући отишао у свлачионицу.

Парови

У суботу играју Сутјеска - Металац (19) док су Мега - МЗТ, Крка - Цедевита, Будућност - Задар, Цибона - Олимпија играли у петак). У петом колу састају се, недјеља: Тајфун - Будућност (17 часова), Цедевита - Црвена звезда (19), Олимпија - Крка (21). Понедјељак: Задар - Мега Лекс (18), Металац - Цибона (21). Уторак: МЗТ - Игокеа (17), Партизан - Сутјеска (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана