Igokea krenula u odbranu krune

Zoran Vajkić
Igokea krenula u odbranu krune

Laktaši - Košarkaši Igokee dominirali su na otvaranju Lige 6 BiH pošto su pobijedili Leotar rezultatom 88:58.

Učesnik ABA lige je opravdao ulogu favorita u prvom kolu i pokazao da ima mnogo jači tim u rotaciji tako da su gosti iz Trebinja dobro prošli rezultatski jer je Igokea igrala sa "pola gasa" što govore i riječi trenera Igokee.

- Jako je bitno da smo pobjedom otvorili prvenstvo BiH. Na kraju se pokazalo da smo bolji, kvalitetniji tim. Pokazali smo i neke nedostatke, pogotovo u prvoj i drugoj četvrtini, jer nismo ušli sa energijom onom koja treba da podigne našu igru. Međutim, igrači su dobro reagovali na savjete u poluvremenu. Odmah se to vidjelo u pristupu i odnosu. Iz te energije i odbrane došli smo lako i do kvalitetnih rješenja. Neke stvari nismo ni pokazali na ovoj utakmici s obzirom na to da u subotu gostujemo u Širokom i tamo ćemo ih prezentovati - naglasio je trener Igokee Željko Lukajić.

Košarkaši Leotara dobro su otvorili utakmicu i u sedmoj minuti poveli 17:13 a onda su se uspavali i u narednih deset minuta postigli samo dva poena dok je Igokea prešala u vođstvo.

- Za ovakav poraz ne treba opravdanje jer Igokea ima mnogo jači tim od Leotara i rezultat na kraju je to pokazao. Početak je bio dobar kada smo kaznili njihove greške u odbrani, ali smo pali zbog jakog ritma i širine klupe jer u rotaciji nismo imali snage da se suprotstavimo i to je presudilo. Kad doživite poraz od 30 poena razlike mislim da bi bilo nekorektno reći da smo igrali dobro, naprotiv - rekao je kormilar Leotara Dragoljub Vidačić koji je naglasio da je cilj kluba u Ligi 6 plasman među četiri najbolje ekipe u prvenstvu BiH.

Rezultati i parovi

U preostale dvije utakmice prvog kola Sloboda je pobijedila Spars rezultatom 70:62 dok je Zrinjski poražen od Širokog sa 75:84. Takmičenje u Ligi 6 nastavlja se iduće subote, a sastaju se: Spars - Leotar, Široki - Igokea, Sloboda - Zrinjski.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana