Игокеа кренула у одбрану круне

Зоран Вајкић
Игокеа кренула у одбрану круне

Лакташи - Кошаркаши Игокее доминирали су на отварању Лиге 6 БиХ пошто су побиједили Леотар резултатом 88:58.

Учесник АБА лиге је оправдао улогу фаворита у првом колу и показао да има много јачи тим у ротацији тако да су гости из Требиња добро прошли резултатски јер је Игокеа играла са "пола гаса" што говоре и ријечи тренера Игокее.

- Јако је битно да смо побједом отворили првенство БиХ. На крају се показало да смо бољи, квалитетнији тим. Показали смо и неке недостатке, поготово у првој и другој четвртини, јер нисмо ушли са енергијом оном која треба да подигне нашу игру. Међутим, играчи су добро реаговали на савјете у полувремену. Одмах се то видјело у приступу и односу. Из те енергије и одбране дошли смо лако и до квалитетних рјешења. Неке ствари нисмо ни показали на овој утакмици с обзиром на то да у суботу гостујемо у Широком и тамо ћемо их презентовати - нагласио је тренер Игокее Жељко Лукајић.

Кошаркаши Леотара добро су отворили утакмицу и у седмој минути повели 17:13 а онда су се успавали и у наредних десет минута постигли само два поена док је Игокеа прешала у вођство.

- За овакав пораз не треба оправдање јер Игокеа има много јачи тим од Леотара и резултат на крају је то показао. Почетак је био добар када смо казнили њихове грешке у одбрани, али смо пали због јаког ритма и ширине клупе јер у ротацији нисмо имали снаге да се супротставимо и то је пресудило. Кад доживите пораз од 30 поена разлике мислим да би било некоректно рећи да смо играли добро, напротив - рекао је кормилар Леотара Драгољуб Видачић који је нагласио да је циљ клуба у Лиги 6 пласман међу четири најбоље екипе у првенству БиХ.

Резултати и парови

У преостале двије утакмице првог кола Слобода је побиједила Спарс резултатом 70:62 док је Зрињски поражен од Широког са 75:84. Такмичење у Лиги 6 наставља се идуће суботе, а састају се: Спарс - Леотар, Широки - Игокеа, Слобода - Зрињски.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана