Igokea gostuje Partizanu u 19. kolu Jadranske lige

Milan Zubović
Igokea gostuje Partizanu u 19. kolu Jadranske lige

Laktaši - Košarkaše Igokee očekuje težak zadatak u 19. kolu Jadranske lige, pošto gostuju bratskoj ekipi Partizana.

Aleksandrovčani su u crnoj seriji, jer su vezali četiri poraza, dok Beograđani imaju pet trijumfa zaredom, drže četvrto mjesto na tabeli i bore se sa Igokeom za treću poziciju. Pred ovaj susret gosti imaju problema sa povredama i neizvjesan je nastup Nikole Dragovića, dok Đorđe Drenovac neće igrati.

- Što se tiče Partizana, nema tu mnogo šta da se novo otkrije. U posljednje vrijeme igraju u odličnoj formi i svaka utakmica im je bitna u borbi za plej-of. Četvrtu poziciju praktično su obezbijedili pobjedom protiv Olimpije, ali ukazuje im se mogućnost da se pomjere za jedno ili čak dva mjesta gore i sigurno neće ništa prepuštati slučaju ni protiv nas. Partizan je fenomenalno popunio roster i mislim da je trenutno jedan od glavnih favorita za osvajanje lige. Ima odlične igrače, Pavlovića sa NBA iskustvom, Mačvana, koji je dominantan na svojoj poziciji, kao i mnogo talentovanih igrača, tako da su apsolutni favoriti protiv nas. Nama je obaveza da podignemo nivo igre, da pokušamo pružiti svoj maksimum - rekao je trener Igokee Željko Lukajić.

On je istakao da ekipa ima dovoljno motiva za naredni meč.

- Imamo problema sa samopouzdanjem i igrači često ne vjeruju da mogu da pobijede. Jednostavno, ne smijemo da se predamo prije kraja utakmice. Postoje i određeni problemi o kojima sam otvoreno pričao i sa igračima i sa upravom i svaki moj igrač zna šta mu zamjeram. Pokušavamo da popravimo kontakt igru i igra na ivici faula nam nedostaje. Suviše smo mekani, a u današnjoj košarci to ne ide i moramo da dignemo agresivnost - istakao je Lukajić.

Stigao Hejslip

Kanađanin Brejdi Hejslip, koji igra na poziciji beka šutera, novo je pojačanje Igokee u koju je došao iz iz ekipe Rino Bighorns, koja se takmiči u razvojnoj NBA ligi. Hejslip je rođen 1990. godine i dolazi iz košarkaške porodice, a njegov ujak Džej Trijano bio je selektor Kanade i trener Toronta. Pažnju na sebe skrenuo je u srednjoj školi, jer je postigao rekord svoje škole sa 54 poena na jednom meču. Profesionalnu karijeru započeo je u Bighornsima i u prvoj utakmici postigao je 40 poena uz 11 trojki. Nastupao je za Minesotu u Ljetnoj ligi, ali nije uspio da se izbori za ugovor sa Timbervulvsima. Neće biti u sastavu protiv Partizana.

Parovi

U 19. kolu se sastaju, subota: Cedevita - MZT (17 časova), Metalac - Olimpija (19), Partizan - Igokea (21). Nedjelja: Krka - Levski (17), Solnok - Cibona (19). Ponedjeljak: Budućnost - Crvena zvezda (18), Zadar - Mega Leks (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana