Игокеа гостује Партизану у 19. колу Јадранске лиге

Милан Зубовић
Игокеа гостује Партизану у 19. колу Јадранске лиге

Лакташи - Кошаркаше Игокее очекује тежак задатак у 19. колу Јадранске лиге, пошто гостују братској екипи Партизана.

Александровчани су у црној серији, јер су везали четири пораза, док Београђани имају пет тријумфа заредом, држе четврто мјесто на табели и боре се са Игокеом за трећу позицију. Пред овај сусрет гости имају проблема са повредама и неизвјесан је наступ Николе Драговића, док Ђорђе Дреновац неће играти.

- Што се тиче Партизана, нема ту много шта да се ново открије. У посљедње вријеме играју у одличној форми и свака утакмица им је битна у борби за плеј-оф. Четврту позицију практично су обезбиједили побједом против Олимпије, али указује им се могућност да се помјере за једно или чак два мјеста горе и сигурно неће ништа препуштати случају ни против нас. Партизан је феноменално попунио ростер и мислим да је тренутно један од главних фаворита за освајање лиге. Има одличне играче, Павловића са NBA искуством, Мачвана, који је доминантан на својој позицији, као и много талентованих играча, тако да су апсолутни фаворити против нас. Нама је обавеза да подигнемо ниво игре, да покушамо пружити свој максимум - рекао је тренер Игокее Жељко Лукајић.

Он је истакао да екипа има довољно мотива за наредни меч.

- Имамо проблема са самопоуздањем и играчи често не вјерују да могу да побиједе. Једноставно, не смијемо да се предамо прије краја утакмице. Постоје и одређени проблеми о којима сам отворено причао и са играчима и са управом и сваки мој играч зна шта му замјерам. Покушавамо да поправимо контакт игру и игра на ивици фаула нам недостаје. Сувише смо мекани, а у данашњој кошарци то не иде и морамо да дигнемо агресивност - истакао је Лукајић.

Стигао Хејслип

Канађанин Брејди Хејслип, који игра на позицији бека шутера, ново је појачање Игокее у коју је дошао из из екипе Рино Бигхорнс, која се такмичи у развојној NBA лиги. Хејслип је рођен 1990. године и долази из кошаркашке породице, а његов ујак Џеј Тријано био је селектор Канаде и тренер Торонта. Пажњу на себе скренуо је у средњој школи, јер је постигао рекорд своје школе са 54 поена на једном мечу. Професионалну каријеру започео је у Бигхорнсима и у првој утакмици постигао је 40 поена уз 11 тројки. Наступао је за Минесоту у Љетној лиги, али није успио да се избори за уговор са Тимбервулвсима. Неће бити у саставу против Партизана.

Парови

У 19. колу се састају, субота: Цедевита - МЗТ (17 часова), Металац - Олимпија (19), Партизан - Игокеа (21). Недјеља: Крка - Левски (17), Солнок - Цибона (19). Понедјељак: Будућност - Црвена звезда (18), Задар - Мега Лекс (20.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана