Гашић и Панџа чекају позив Душка Вујошевића

Милан Зубовић
Гашић и Панџа чекају позив Душка Вујошевића

Бањалука - Након што је Душко Вујошевић изабран за селектора кошаркашке репрезентације БиХ, намеће се питање ко ће му бити асистенти.

Директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић рекао је да ће све бити препуштено на вољу новом кормилару.

- Стручни штаб биће попуњен по жељи Вујошевића и нећемо му се мијешати у избор сарадника. Наш је приједлог да у рад укључи неког од тренера из БиХ који би учио и стасао уз њега, али нећемо наметати своја рјешења. Претпостављамо да ће имати два помоћна тренера и то ће све бити познато крајем ове или почетком идуће седмице, када ће се Вујошевић огласити у вези с тим - рекао је Ковачевић.

Као двије опције намећу се тренери Какња Јосип Панџа и Слободе из Тузле Велимир Гашић. Панџа, који још није напунио 30 година, био је селектор У16 селекције која је освојила златну медаљу на Европском првенству прије двије године и на основу тога намеће се као реално рјешење.

- Вујошевић је прави избор за селектора јер је велико име које иза себе има одличне резултате и стручан рад, али за сада нисам имао конкретних понуда да будем у стручном штабу па не могу ништа да коментаришем. Ако ме буду звали, биће супер, ако не буду, никоме ништа. Уколико би тај позив стигао на моју адресу, свакако да бих га прихватио јер је велика школа радити са таквим стручњаком - рекао је Панџа.

С друге стране, Гашић и Вујошевић се одлично познају, годинама су заједно сарађивали, а у изјави за београдске медије Вујошевић је потврдио да га жели за сарадника.

- Јако добра околност је то што је Вујошевић изабран за селектора. Његова изјава да ме жели у стручном штабу да сарађујемо у репрезентацији је нешто што разумем и он се тако изјаснио кроз контакте са људима и из Савеза. Наш период сарадње из Партизана је најуспешнији што се тиче стварања играча, па разумем његову потребу да направи нешто што ваља. Ипак, у овом тренутку не могу да размишљам о томе јер улазимо у завршницу такмичења у Лиги 6 БиХ и фокусиран сам на дешавања у Слободи. По завршетку Лиге размислићу о томе - рекао је Гашић.

Нема ангажман

Панџа је прошле године био селектор У18 екипе, а сада нема ангажман у некој од омладинских селекција БиХ.

- Чекам конкретну понуду, мада се свашта говорило, али за сада нема ништа. Све је до Стручног савјета и Управног одбора КС БиХ. Уколико ме буду жељели, изјаснићу се о њиховој понуди јер сам заинтересован да радим, а ако не будем имао ангажман овог љета, бићу им захвалан на раније пруженој прилици - казао је Панџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана