Фочанке освајају Луксембург

Радмила Ђевић
Фочанке освајају Луксембург

Фоча - Женска сениорска екипа Стонотениског клуба Перућица из Фоче у петак ће отпутовати у Луксембург, гдје се 6. и 7. септембра игра прво коло Купа Европске стонотениске федерације (ETTU) или некадашњег Купа "Ненси Еванс".

Екипа Перућице, коју чине чине три дјевојчице узраста од 13 до 15 година: Милана Крунић, Надежда Вуковић и Снежана Марковић, те тренер-играч Нада Марковић, биће једини представник Републике Српске и БиХ на такмичењу у Луксембургу.

Пред Фочанкама нимало лак задатак. Покушаће да изборе једно од два прва мјеста у конкуренцији пет екипа, што би значило и пласман у други круг овог елитног европског такмичења. Противнице су им екипе из Шпаније, Луксембурга, Црне Горе и Португалије, за које се већ дуже вријеме младе стонотенисерке вриједно спремају.

- Пласманом у Премијер лигу БиХ и избореним четвртим мјестом дошли смо до могућности изласка у Европу. Са физичким припремама смо кренули у Херцег Новом, гдје смо десет дана стицали снагу и кондицију. У Фочи смо наставили да тренирамо напорно за столом и форма је задовољавајућа. Европа је велики изазов за наше младе стонотенисере. Учешће у овом такмичењу значајно је за сакупљање искуства. Ни у један меч нећемо ући са бијелом заставом, већ да пружимо максимум - рекла је тренер Нада Марковић.

Иако најмлађе међу учесницима европског такмичења, Фочанке обећавају максимум и желе да покоре Луксембург.

- Надамо се да ћемо проћи групу, идемо да побиједимо, имамо жељу и вољу - истиче петнаестогодишња Милана Крунић.

Истог мишљења је и тринаестогодишња Надежда Вуковић: 

- Луксембург је велики изазов. И док смо биле на распусту, два пута дневно смо тренирале, тако да се надамо пролазу у наредну рунду европског такмичења - оптимистична је Надежда Вуковић.

Снежана Марковић очекује да ће са својим колегиницама, захваљујући искључиво напорном тренирању, остварити добар резултат.

- Ривали су нам јаки, али ми ћемо дати максимум да остваримо што бољи резултат, а за то смо јако и напорно тренирале - истиче Марковићева.

Финансијска подршка

Труд, квалитет, воља, спремност, али и све запаженији резултати фочанских стонотенисерки пласирали су их у Луксембург. Препрека за одлазак био је недостатак финансијских средстава. Новац је ипак скупљен захваљујући донаторској вечери којој су присуствовали бројни Фочаци и пријатељи Перућице.

- За европски наступ наших стонотенисерки прикупљено је 5.280 марака, захваљујући бројним Фочацима који су помогли. Наша екипа ће с поносом у Луксембургу да представља не само свој клуб, већ и Фочу, Републику Српску и БиХ - истакао је предсједник клуба Миленко Ковач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана