Борац циља средину табеле

Данијел Радујковић
Борац циља средину табеле

Бањалука - Актуелни шампион Републике Српске у одбојци и будући новајлија у Премијер лиги БиХ, Борац из Бањалуке са четири нова играча почео је припреме за нову сезону.

Окупљање и прозивка обављени су понедјељак навече у бањалучком парку "Младен Стојановић" гдје је и одрађен први тренинг. Бањалучани очекују да ће до почетка октобра, када би требало да стартује Премијер лига, бити спремни за такмичење. Надају се да ће у друштву најбољих бити стабилан лигаш који неће стрепити за опстанак.

- Припреме смо почели касније него што смо планирали због лошег времена и финансија. План је да се у предстојећих мјесец и по што боље припремимо. Имамо довољно времена да се уиграмо за дебитантску сезону у елити како не бисмо стрепили за опстанак. Жеља нам је да остваримо пласман у средини табеле - казао је тренер Борца Саша Реднић.

Бањалучани ће до краја мјесеца радити на отвореним теренима и у теретани, а онда ће ући у дворану, након чега ће се кренути са пријатељским утакмицама. Задржан је костур екипе из прошле године, а редове "црвено-плавих" појачали су техничар Никола Радоњић из Будванске ривијере, средњи блокер Слатекса Милош Поповић, те примачи Душан Кузмановић из Радника и Давор Џомбић који се вратио у Борац након играња у Француској.

- Довели смо играче на мјестима која су нам била неопходна. Ускоро би требало да дође и Бранко Брестовац из Модриче, тако да би тиме требало да завршимо са појачањима. Имамо довољан фонд играча и видјећемо на крају колико ће их отићи - додао је Реднић.

Као шампионима Републике Српске прошле године Бањалучанима је обећано да ће добити помоћ од града за такмичење у највишем рангу.

- Добили смо потврду од градоначелника Слободана Гаврановића да ћемо добити помоћ за одигравање лиге. Поред тога, договорили смо се са неколико спонзора. Ако све буде остварено како је речено, неће бити проблема са финаснијама ове године и играчи ће нормално радити и неће размишљати о превозу, смјештају, храни... - закључио је Реднић.

Дворана

Борац би ове сезоне домаће утакмице требало да игра у универзитетској дворани у кампусу, чиме би ријешили велико питање. Одбојкаши су до сада играли у дворани "Обилићево" која је доста нижа.

- Вођени су разговари са ректором бањалучког Универзитета. Све ће бити јасно у наредних седам дана. Требало би да добијемо четири термина седмично за тренинге, а ту бисмо и играли утакмице у Премијер лиги. Тиме бисмо ријешили можда и највећи проблем - рекао је капитен Борца Владимир Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана