Без нових лица на прозивци Радника: Наступ у Европи највећи изазов

Дарко Пашагић
Без нових лица на прозивци Радника: Наступ у Европи највећи изазов

Бијељина - Други наступ на међународној сцени биће највећи изазов фудбалера Радника у наредној сезони, у којој очекују да би могли направити и додатни искорак у Премијер лигу.

Ово је истакнуто на прозивци Бијељинаца, коју је шеф стручног штаба Младен Жижовић обавио јуче касно послијеподне. По његовим ријечима, у овом тренутку под уговором је 25 фудбалера, али је неизвјесно да ли ће сви они и даље носити дрес Радника.

- Неки од фудбалера су уз дозволу каснили на почетак припрема јер је пауза стварно била кратка. Зато смо одлучили да им дамо још по који дан одмора. Желимо да што спремније дочекамо наступ на међународној сцени, а у наредним данима знаћемо комплетан играчки кадар којим располажемо. Као што је познато, уговори су истекли Емиру Хоџурди, Жељку Крсмановићу, Ненаду Срећковићу, Јосипу Шантићу, Велибору Ђурићу и Ирфану Хаџићу - рекао је Жижовић.

Још није познато ко ће појачати редове Бијељинаца.

- Очекујем да до краја ове седмице и у наредној комплетирамо играчки кадар, односно да до поласка на припреме на Златибор, који је планиран за 24. јун, имаму јасну ситуацију. У Србији ћемо остати девет дана и тамо ћемо одиграти два меча, а прије тога 22. јуна се састајемо са Звијездом 09. То би било све што се тиче пријатељских утакмица јер нас већ 11. и 18. јула очекују наступи у првом колу квалификација за Лигу Европе - наставио је Жижовић.

Један од оних играча којима је истакао уговор, а појавио се на прозивци био је искусни Велибор Ђурић.

- Искрен да будем, нисам ни размишљао о одласку. Очекујем да разговарам са челницима клуба о свом даљем статусу. Ако постигнемо договор, сигурно је да ће и за мене, који сам већ у позним фудбалским годинама, наступ у Европи бити велики изазов. Прије три године смо запели на првој степеници, али сада се надам да би могло да буде бар мало боље. Наравно, и сљедећа сезона у Премијер лиги биће пуна изазова, али вјерујем да Радник поново може много тога да постигне - истакао је Ђурић.

Хаџић већ у Зрињском

Иако су се у Раднику надали да би могли продужити сарадњу са најбољим стријелцем клуба у прошлој сезони Ирфаном Хаџићем, он је већ потписао трогодишњи уговор са Зрињским.

- Желим да напредујем, а сматрам да је клуб из Мостара права прилика за то. Жао ми је што сам отишао из Бијељине и својим бившим друговима желим много среће у сљедећој сезони, поготово у квалификацијама за Лигу Европе - нагласио је Хаџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана