Три бода воде Звезду на праг нокаут фазе

Глас Српске
Три бода воде Звезду на праг нокаут фазе

Борисов - Након лошег завршетка прошле сезоне ни највећи оптимисти међу навијачима Црвене звезде вјероватно нису очекивали да ће њихов клуб бити на прагу проласка у нокаут фазу Лиге Европе, али „црвено-бијели“ то би могли остварити ако савладају БАТЕ у мечу петог кола групе Х, који је на програму вечерас од 19 часова.

Звезда је прво успјешно прошла четири кола квалификација, а онда у исто толико мечеве у групи сакупила пет бодова и за сада држи друго мјесто које води међу 32 екипе у овом такмичењу. Она има бод више од вечерашњег ривала и јасно је да би са побједом остала недостижна Бјелорусима у посљедњем колу, а како се очекује да Арсенал не изгуби у Келну, то би значило и пролазак у другу фазу. Ни бод не би био лош, јер би тако Београђани остали у најбољој позицији уочи дуела са Келном на свом терену. Ни сам поразом није све изгубљено, али сви у Звезди су одлучни да након 25 година чекања презиме у неком европском такмичењу. То ће покушати остварити без повријеђеног Немање Радоњића, а замјена за њега могао би бити његов суграђанин из Ниша Александар Пешић. Он се налази у одличној голгетерској форми, а на претходна три меч постигао је чак седам голова.

- Рекао сам да ће Срнић дати гол у Борисову. Било је то после Чачка, јер се тамо испромашивао, баш га није хтео гол и рекао сам да ће му се вратити. До сада нисам погрешио у прогнозама. Ако будемо стрелци Боаћи и ја, добро, још лепше, али нека буде 0:1, нека Срнић постигне гол. Само да ми победимо. Не бих волео да одлучује последње коло. Шваба је то. Ко зна шта може да се деси. Не знам да ли су домаћини под притиском, није им ово прва година у Европи. Имају искусне и добре играче. Јесте да ће им бити тешко да добију Арсенал у Лондону у задњем колу, али не верујем да ће кренути у напад од првог минута - истакао је Пешић.

Звезда је играла врло добро на гостовањима ове сезоне и није примила погодак у Лондону и Келну, а ако то понове у Борисову, приближиће се циљу. Тренер екипе Владан Милојевић у посљедње вријеме форсирао је формацију са три играча у посљедњој линији и двојицом нападача, а то је функционисало у домаћем такмичењу.

  • Знамо увек ко шта ради, не лутамо на терену. Преживели смо и никад тежа гостовања у Келну и Краснодару. Одлично се тимски бранимо. Са друге стране, не бисмо Боаћи ја постигли силне голове да није било сјајне сарадње везног реда и одбране - додао је Пешић.

Група Х

1. Арсенал 4       3       1       0       8:3    10

2. Црвена звезда 4       1       2       1       2:2    5

3. БАТЕ     4       1       1       2       6:10  4

4. Келн       4       1       0       3       6:7    3

Парови 5. кола: БАТЕ - Црвена звезда (19), Келн - Арсенал (19)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана