Tri boda vode Zvezdu na prag nokaut faze

Glas Srpske
Tri boda vode Zvezdu na prag nokaut faze

Borisov - Nakon lošeg završetka prošle sezone ni najveći optimisti među navijačima Crvene zvezde vjerovatno nisu očekivali da će njihov klub biti na pragu prolaska u nokaut fazu Lige Evrope, ali „crveno-bijeli“ to bi mogli ostvariti ako savladaju BATE u meču petog kola grupe H, koji je na programu večeras od 19 časova.

Zvezda je prvo uspješno prošla četiri kola kvalifikacija, a onda u isto toliko mečeve u grupi sakupila pet bodova i za sada drži drugo mjesto koje vodi među 32 ekipe u ovom takmičenju. Ona ima bod više od večerašnjeg rivala i jasno je da bi sa pobjedom ostala nedostižna Bjelorusima u posljednjem kolu, a kako se očekuje da Arsenal ne izgubi u Kelnu, to bi značilo i prolazak u drugu fazu. Ni bod ne bi bio loš, jer bi tako Beograđani ostali u najboljoj poziciji uoči duela sa Kelnom na svom terenu. Ni sam porazom nije sve izgubljeno, ali svi u Zvezdi su odlučni da nakon 25 godina čekanja prezime u nekom evropskom takmičenju. To će pokušati ostvariti bez povrijeđenog Nemanje Radonjića, a zamjena za njega mogao bi biti njegov sugrađanin iz Niša Aleksandar Pešić. On se nalazi u odličnoj golgeterskoj formi, a na prethodna tri meč postigao je čak sedam golova.

- Rekao sam da će Srnić dati gol u Borisovu. Bilo je to posle Čačka, jer se tamo ispromašivao, baš ga nije hteo gol i rekao sam da će mu se vratiti. Do sada nisam pogrešio u prognozama. Ako budemo strelci Boaći i ja, dobro, još lepše, ali neka bude 0:1, neka Srnić postigne gol. Samo da mi pobedimo. Ne bih voleo da odlučuje poslednje kolo. Švaba je to. Ko zna šta može da se desi. Ne znam da li su domaćini pod pritiskom, nije im ovo prva godina u Evropi. Imaju iskusne i dobre igrače. Jeste da će im biti teško da dobiju Arsenal u Londonu u zadnjem kolu, ali ne verujem da će krenuti u napad od prvog minuta - istakao je Pešić.

Zvezda je igrala vrlo dobro na gostovanjima ove sezone i nije primila pogodak u Londonu i Kelnu, a ako to ponove u Borisovu, približiće se cilju. Trener ekipe Vladan Milojević u posljednje vrijeme forsirao je formaciju sa tri igrača u posljednjoj liniji i dvojicom napadača, a to je funkcionisalo u domaćem takmičenju.

  • Znamo uvek ko šta radi, ne lutamo na terenu. Preživeli smo i nikad teža gostovanja u Kelnu i Krasnodaru. Odlično se timski branimo. Sa druge strane, ne bismo Boaći ja postigli silne golove da nije bilo sjajne saradnje veznog reda i odbrane - dodao je Pešić.

Grupa H

1. Arsenal 4       3       1       0       8:3    10

2. Crvena zvezda 4       1       2       1       2:2    5

3. BATE     4       1       1       2       6:10  4

4. Keln       4       1       0       3       6:7    3

Parovi 5. kola: BATE - Crvena zvezda (19), Keln - Arsenal (19)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana