Српчанка Весна Ђукић у кимону Словеније

Д. Ј.
Српчанка Весна Ђукић у кимону Словеније

Србац - Иако је изњедрио бројне врхунске спортисте, Србац се нарочито поноси Весном Ђукић, која је остварила пласман на Олимпијске игре у Лондону. Ова 26-годишња дјевојка родом из села Доњи Срђевићи код Српца наступиће као џудо репрезентативка Словеније.

 

- Пласман на Олимпијаду је круна моје каријере. Вриједно сам тренирала 12 година и досањала овај сан да идем на највећу спортску смотру - рекла је за "Глас Српске"  Ђукићева, која се са осталим репрезентативцима из "дежеле" припрема за ОИ у Шпанији. 

На недавно завршеном Европском купу у Словенији освојила је друго мјесто у конкуренцији џудиста из 30 држава.

- Сада смо у карантину и имамо само повремено контакте са најближима. Тренери желе да будемо искључиво концентрисани на наше спортске обавезе - каже Ђукићева.

Веснин отац Бошко, који ових дана одмара у родном крају у Републици Српској, прича да је његова кћерка почела да тренира са 14 година.

- Прекинула је са тренинзима кошарке и отишла у локални џудо клуб у Цељу. Супруга Радојка и ја на почетку нисмо били за то. Касније смо сазнали да је она већ потписала приступницу и прије него што нас је питала. Мислили смо да ће то кратко трајати, међутим, почео сам је возити на тренинге прво једном седмично, па три пута, а онда сваки дан. У клубу су нам рекли да је једноставно прејака и да обара другу дјецу као од шале - кроз смијех каже Бошко.

Србац у срцу

Весна Ђукић је носилац црног појаса - други дан, и већ осам година у континуитету наступа на највећим џудо такмичењима у цијелом свијету. Ипак, најљепше од свега јој је кад дође у родно село и обиђе бројне пријатеље у Српцу.

- Сваке године долазимо у завичај, чак и неколико пута годишње. По завршетку Олимпијаде доћи ћемо поново. Лијепо нам је у Словенији, али нема ништа љепше од Српца и Срђевића, које Весна обожава, каже Бошко.                                                           

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана