Срђан Бабић, омладински репрезентативац Србије, за Глас Српске: На побједу и против Португалије

Душан Решија
Срђан Бабић, омладински репрезентативац Србије, за Глас Српске: На побједу и против Португалије

Фехервар - Омладинска репрезентација Србије покушаће вечерас (Панчо стадион, 21 час) да савлада Португалију и други пут узастопно уђе у финале Европског првенства за играче до 19 година.

Један од јунака досадашњих мечева против Украјине (1:1), Њемачке (2:2) и Бугарске (1:0) је штопер Војводине, Бањалучанин Срђан Бабић. Он је свјестан да су Португалци опасан ривал, али вјерује у успјех.

- Португалци су у досадашњем дијелу првенства показали највише. Уписали су три побједе, постигли 11 погодака, играју врло брзо, поготово у нападу и биће тешка утакмица. Ипак, не плашимо их се, имамо шта да покажемо и уколико будемо играли као у већем дијелу првенства, вјерујем да можемо проћи у финале. Нека се они плаше нас, уосталом, Србија је шампион Европе - рекао је Бабић.

Иако није био члан екипе прошле године када су "орлићи" послије бољег извођења пенала, такође у полуфиналу, савладали вечерашњег ривала, Бабић истиче да одлично познаје већину играча Португалије.

- Врло су опасни у нападу, а моји саиграчи и ја имаћемо највише проблема са одличним Андреом Силвом, који је до сада постигао пет погодака. Ту су још врло опасни Желсон Мартинс и Маркос Лопез, па ћемо морати да одиграмо без грешке у одбрани - рекао је Бабић.

Селектор "орлића" Вељко Пауновић у више наврата је истицао да је начин на који играју његови изабраници, са много труда, енергије и борбе права слика како треба да изгледа један национални тим. Он вечерас неће моћи да рачуна на тројицу можда и понајбољих играча, Андрију Живковића који се вратио у Партизан да помогне клубу у квалификацијама за Лигу шампиона, те повријеђене Данила Пантића и Вељка Симића.

- Много нам значи што се у тим враћа капитен Немања Максимовић, који је одслужио меч суспензије против Бугара. Ни у прва три меча нисмо били комплетни, увијек је неко недостајао, али су играчи са клупе одрадили одличан посао и показали да имамо 19 подједнако квалитетних играча. Фудбал је колективна игра, битно је да се добро слажемо, да је атмосфера одлична, а мање битно ко ће се од нас наћи на терену - рекао је Бабић.

Послије јучерашњег лакшег тренинга Пауновић је показао све врлине и мане Португалаца, а Бабић истиче да су фудбалери све схватили.

- Иако се не осврћемо превише на игру противника, него се уздамо у наш квалитет, знамо све врлине и мане Португалаца. Ниједна екипа на свијету не игра безгрешно па тако ни наш вечерашњи противник, а на нама је да искористимо њихове недостатке - закључио је Бабић.

Челзи

У протеклих неколико дана име Срђана Бабића повезивано је и са великим Челзијем. Жозе Мурињо, наводно, баш у Бабићу види насљедника Џона Терија.

- Све што могу да кажем је да је било контаката са Челзијем, али о томе одлучује мој клуб Војводина. Сада сам фокусиран на репрезентацију, желим да поновим успјех од прошле године када смо се попели на кров Европе. О клупској каријери размишљаћу тек послије завршетка Европског првенства - нагласио је Бабић.

 

Борац

Млади 18-годишњи штопер поникао је у млађим категоријама Борца из којег је 2011. године прешао у Војводину. Играо је са неколико садашњих првотимаца екипе са Градског стадиона.

- Видим да Душан Комљеновић и Федор Предраговић играју у првом тиму. Често разговарам путем телефона са својим бившим друговима, али због обавеза не могу баш стално да пратим Борац у Премијер лиги БиХ - рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана