Партизанов рецепт за дјечаке из Берна

Агенције
Партизанов рецепт за дјечаке из Берна

Берн - Без најскупљег фудбалера у историји клуба Сејдубе Суме, те члана стартне поставе Небојше Косовића, шампион Србије Партизан вечерас у Берну од 19 часова иде по прве бодове на отварању Лиге Европе против швајцарског Јанг Бојса.

Ни домаћи тим није у пуном саставу, а тренеру Адију Хитеру највише ће недостајати искусни нападач и најбољи стријелац Гијом Оро, бивши нападач ПСЖ-а. Поред њега, меч са Партизаном пропуштају везни фудбалер Леонардо Бертоне и дефанзивац Лорис Бенито. С друге стране, тренер "црно-бијелих" Мирослав Ђукић у односу на претходни европски дуел нема Уроша Ђурђевића, који је прешао у Олимпијакос, али је ту нови лидер екипе и повратник Зоран Тошић. Искуство Тошића и голмана Владимира Стојковића може да буде кључно у испуњавању европских амбиција Партизана, јер њих двојица имају 150 наступа за репрезентацију и много великих утакмица иза себе. Оно што је важно јесте подршка навијача и "црно-бијели" ће на стадиону "Швајцарска" играти уз гласан хук 2.000 "гробара" са трибина.

- Дошли смо у Берн да из скромности направимо добар резултат. Приче о неатрактивности Јанг Бојса не стоје, јер је то клуб која има много већи буџет од нас. Разумем навијаче, јавност и њихову жељу, отуд је притисак већи, али ћемо дати све од себе како бисмо дошли до три бода - рекао је Стојковић.

Партизан очекује утакмица на вјештачкој трави и због тога ће домаћи бити у предности. Освајачу дупле круне у Србији биће потребно да се адаптира на овакве услове, с којима се сретао приликом гостовања Вождовцу, а пред пут у Берн "црно-бијели" су тренирали на терену са оваквом подлогом.

- Морамо што боље да се прилагодимо на услове који нас очекују и мислим да ћемо се добро снаћи. Анализирали смо неке елементе код противника, знамо где су најјачи и надам се најбољем исходу. Ушли смо у групну фазу, испунили један циљ и сада идемо од утакмице до утакмице како бисмо презимили у Европи - рекао је Ђукићев џокер са клупе Петар Ђуричковић.

Најопаснији играч ривала је српски репрезентативац и дијете Партизана Миралем Сулејмани. Одлично познаје "црно-бијеле" и посебан акценат биће стављен на заустављање овог искусног фудбалера. Тај задатак имаће капитен Мирослав Вулићевић, наравно, уз сарадњу са саиграчима.

Састав

У одсуству Суме, Партизан ће по крилима играти са два љевонога играча, Тошићем и Марком Јанковићем, док би у нападу требало да почну Леандре Тавамба и Огњен Ожеговић. Средину ће држати Евертон Луиз и Милан Радин, док постоје двије непознанице у посљедњој линији. Није познато ко ће добити предност уз лијеву аут линију, да ли Немања Милетић или Антонов, док Немања Р. Милетић и Милан Митровић конкуришу за мјесто штопера поред неприкосновеног Бојана Остојића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана