Партизан петардом до 27. титуле!

Б92
Партизан петардом до 27. титуле!

Фудбалери Партизана освојили су 27. титулу националног шампиона, осму од осамостаљења Србије 2006!

Црно-бијели су у посљедњем колу плеј-офа Суперлиге савладали Младост 5:0 (2:0) пред скоро 27.000 гледалаца и задржали три бода предности у односу на највећег ривала Црвену звезду.

Партизан је до титуле стигао серијом од 31 утакмице без пораза, забиљеживши свега три ремија у међувремену. Серија је почела 27. августа са 4:0 против Рада, а у међувремену је два пута савладана Звезда, уз један реми са "вечитим" ривалом.

"Велика ствар је и ова титула, то се види и по овом амбијенту, јер је освојена на специфиан начин. Момци су били толико посвећени и фокусирани када је спорт у питању, да је то јако редак пример. Они су најзаслужнији за титулу и ја им честитам, надам се претпоследњи пут ове сезоне", рекао је тренер Марко Николић.

Партизан се опет изједначио са Звездом по броју освојених титула, а наредног љета ће опет представљати Србију у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Ово је важна титула и јако сам срећан због ње. Партизан је толико велики клуб да сваки моменат проведен у њему има тежину, а најлепше је када се победјује", додао је Николић.

Партизан је повео у 18. минуту 25. голом у сезони Леонарда да Силве Соузе, да би вођство дуплирао Марко Јевтовић "пројектилом" са 20 метара десетак минута пре полувремена.

Бразилац у 65. минуту постиже други погодак на мечу, а пет минута касније се асистенцијом реванширао Марку Јанковићу за водећи гол. Тачку на меч ставља Небојша Косовић голом са око 20 метара десетак минута прије краја сусрета у Хумској.

"Да ме неко питао после почетних неуспешних резултата и Звездине предности да ћемо освојити титулу, не бих веровао. Имали смо сјајну серију, победили у вечитим дербијима и заслужено смо освојили титулу. Ја имам уговор на још годину дана и надам се да ћу и на свом опроштају славити титулу", рекао је капитен Саша Илић, који је освојио 11. титулу шампиона Србије.

Звезда је у посљедњем колу надиграла Раднички из Ниша 4:0 (1:0) пред 5.000 навијача на "Рајку Митићу", уз хет-трик Ричмонда Боаћија који је погађао у 18, 48. и 61. минуту.

Коначан резултат је у посљедњем минуту поставио бек Марко Петковић. Домаћин је могао да слави још убједљивије, али су Срђан Плавшић два пута и Михајло Ристић погађали пречку гола Нишлија.

Црвено-бијели ће играти квалификације за Лигу Европе заједно са Војводином и Младошћу. Пето мјесто у Суперлиги освојио је Раднички, шести је био Напредак, седми Вождовац, а осми Јавор, који није успио да оствари ниједну побједу у плеј-оф фази.

Из Суперлиге су испали Металац и Нови Пазар, а нови чланови елитног ранга српског фудбала су Мачва из Шапца и повратник Земун.

Тачку на фудбалску сезону у Србији ставиће "вечити", који ће се 27. маја састати на стадиону Партизана у финалу Купа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана