Partizan petardom do 27. titule!

B92
Partizan petardom do 27. titule!

Fudbaleri Partizana osvojili su 27. titulu nacionalnog šampiona, osmu od osamostaljenja Srbije 2006!

Crno-bijeli su u posljednjem kolu plej-ofa Superlige savladali Mladost 5:0 (2:0) pred skoro 27.000 gledalaca i zadržali tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Partizan je do titule stigao serijom od 31 utakmice bez poraza, zabilježivši svega tri remija u međuvremenu. Serija je počela 27. avgusta sa 4:0 protiv Rada, a u međuvremenu je dva puta savladana Zvezda, uz jedan remi sa "večitim" rivalom.

"Velika stvar je i ova titula, to se vidi i po ovom ambijentu, jer je osvojena na specifian način. Momci su bili toliko posvećeni i fokusirani kada je sport u pitanju, da je to jako redak primer. Oni su najzaslužniji za titulu i ja im čestitam, nadam se pretposlednji put ove sezone", rekao je trener Marko Nikolić.

Partizan se opet izjednačio sa Zvezdom po broju osvojenih titula, a narednog ljeta će opet predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ovo je važna titula i jako sam srećan zbog nje. Partizan je toliko veliki klub da svaki momenat proveden u njemu ima težinu, a najlepše je kada se pobedjuje", dodao je Nikolić.

Partizan je poveo u 18. minutu 25. golom u sezoni Leonarda da Silve Souze, da bi vođstvo duplirao Marko Jevtović "projektilom" sa 20 metara desetak minuta pre poluvremena.

Brazilac u 65. minutu postiže drugi pogodak na meču, a pet minuta kasnije se asistencijom revanširao Marku Jankoviću za vodeći gol. Tačku na meč stavlja Nebojša Kosović golom sa oko 20 metara desetak minuta prije kraja susreta u Humskoj.

"Da me neko pitao posle početnih neuspešnih rezultata i Zvezdine prednosti da ćemo osvojiti titulu, ne bih verovao. Imali smo sjajnu seriju, pobedili u večitim derbijima i zasluženo smo osvojili titulu. Ja imam ugovor na još godinu dana i nadam se da ću i na svom oproštaju slaviti titulu", rekao je kapiten Saša Ilić, koji je osvojio 11. titulu šampiona Srbije.

Zvezda je u posljednjem kolu nadigrala Radnički iz Niša 4:0 (1:0) pred 5.000 navijača na "Rajku Mitiću", uz het-trik Ričmonda Boaćija koji je pogađao u 18, 48. i 61. minutu.

Konačan rezultat je u posljednjem minutu postavio bek Marko Petković. Domaćin je mogao da slavi još ubjedljivije, ali su Srđan Plavšić dva puta i Mihajlo Ristić pogađali prečku gola Nišlija.

Crveno-bijeli će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope zajedno sa Vojvodinom i Mladošću. Peto mjesto u Superligi osvojio je Radnički, šesti je bio Napredak, sedmi Voždovac, a osmi Javor, koji nije uspio da ostvari nijednu pobjedu u plej-of fazi.

Iz Superlige su ispali Metalac i Novi Pazar, a novi članovi elitnog ranga srpskog fudbala su Mačva iz Šapca i povratnik Zemun.

Tačku na fudbalsku sezonu u Srbiji staviće "večiti", koji će se 27. maja sastati na stadionu Partizana u finalu Kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana