Ognjen Ožegović, fudbaler Vojvodine za Glas Srpske: Nadamo se grupnoj fazi

Danijel Radujković
Ognjen Ožegović, fudbaler Vojvodine za Glas Srpske: Nadamo se grupnoj fazi

Torino - Verovali smo u sebe i pre utakmice govorili smo da idemo na pobedu. Neki su smatrali da je to suludo, imali smo i nekih komentara nakon meča u Surdulici da ne možemo igrati sa Sampdorijom, ali svima smo pokazali ko smo i da verujemo u sebe, izjavio je za "Glas Srpske" napadač Vojvodine Ognjen Ožegović.

Čitava fudbalska Evropa bila je oduševljena partijom mlade ekipe "lala" koja je sa 4:0 deklasirala Sampdoriju na gostovanju u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige Evrope i tako ostvarila jednu od najvećih pobjeda u evropskim takmičenjima. Nakon što je u Nionu izvučeno da će "Voša" na megdan italijanskom velikanu Novosađane su mnogi već prežalili, ali oni su još jednom pokazali da su nepresušan izvor talenata.

- Dali smo četiri gola Sampdoriji što nije lako. Međutim, još ništa nije gotovo. Treba u četvrtak odigrati isto ovako, ipak je to Sampdorija. Ovo je bilo tek prvo poluvreme i ako sve bude kako treba onda ćemo slaviti prolaz. Kada sam došao u Vojvodinu govorio sam da ova ekipa može daleko da dogura. Pokazali smo da možemo i samo treba da nastavimo ovako. Svi se potajno nadamo da možemo do grupne faze - kazao je Ožegović.

Momak iz Gradiške bio je jedan od najboljih igrača utakmice, postigao je dva pogotka i tako pokazao da će biti veliko pojačanje za Vojvodinu.

- Imao sam u čačanskom Borcu odličnu prošlu sezonu i nastavio sam tako u Vojvodini. Ispalo je da sam bio jedan od najboljih protiv Sampdorije, ali ne bih sebe izdvajao. Svi su bili zaslužni za to, od prvog do 20. igrača. Živeli smo jedni za druge, trčali, ispravljali greške, borili se. Žestok rad i vera u sebe su mi dosta pomogli - dodao je robusni napadač.

Ova pobjeda Vojvodine jedna je od najubjedljivijih u evropskim takmičenjima ikada, a pogotovo je vrijedna što je ostvarena u gostima. Dodatno vjetar u leđa igračima iz Novog Sada dalo je 200 navijača koji su došli na stadion u Torinu jer teren u Đenovi ne ispunjava propise UEFA. Među njima je bilo i nekoliko njih iz Banjaluke koji su u bratskim odnosima sa navijačima Vojvodine.

- Svaka čast navijačima, oduševljen sam njima što su došli u onolikom broj. Srce mi je bilo veliko kada sam ih vidio na tribinama. Kada sam izašao na teren video sam navijače Sampdorije, ali kada su naši počeli da pevaju puno su nam pomogli. Hvala im puno i ovo ne bi bilo moguće bez njih - istakao je Ožegović koji je mrežu Italijana zatresao u 58. i 90+1. minutu.

Pored njega strijelci za Vojvodinu bili su Mirko Ivanić u četvrtom i Aleksandar Stanisavljević u 49. minutu. Bila je ovo 19. pobjeda "lala" u 47 utakmica Kupa UEFA, odnosno Lige Evrope. Njih tri su ostvarene ove sezone, uz dva remija. Za razliku od Evrope gdje igraju odlično, igrači Vojvodine nisu dobro startovali u domaćem prvenstvu gdje imaju samo bod u prva da kola.

- Pred prvu utakmicu sa Čukaričkim nekoliko nas je imalo virus. To je možda bio uzrok poraza, iako i tada nismo igrali loše. Što se tiče meča u Surdulici imali smo nekoliko promena jer smo se spremali e za Sampdoriju. Takođe, imamo mnogo utakmica i to je sigurno jedna od razloga tih loših rezultata. Idemo sada u nedelju da pobedimo Javor, da i u ligi krenemo sa pobedama - zaključio je centarfor Vojvodine.

Najveće pobjede

Vojvodine u Evropi

Vojvodina - Iraklis 9:1 (1961-62, Kup velesajamskih gradova)

Vojvodina - Slovan Bratislava 6:0 (1956-57, Mitropa kup)

Vojvodina - Austrija Beč 5:0 (1959-60, Mitropa kup)

Vojvodina - MTK Budimpešta 5:0 (1987-88, Intertoto kup)

Vojvodina - IK Start 5:1 (1977-78, Intertoto kup)

Vojvodina - Hibernians 5:1 (2007-08, Kup UEFA)

Vojvodina - Bastija 4:0 (1998-99, Intertoto kup)

Vojvodina - Ujpešt Doža 4:0 (1999-00, Kup UEFA)

Vojvodina - Austrija Beč 5:2 (1964-65, Intertoto kup)

Vojvodina - Roma 4:1 (1955-56, Srednjeevropski kup)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana