Огњен Ожеговић, фудбалер Војводине за Глас Српске: Надамо се групној фази

Данијел Радујковић
Огњен Ожеговић, фудбалер Војводине за Глас Српске: Надамо се групној фази

Торино - Веровали смо у себе и пре утакмице говорили смо да идемо на победу. Неки су сматрали да је то сулудо, имали смо и неких коментара након меча у Сурдулици да не можемо играти са Сампдоријом, али свима смо показали ко смо и да верујемо у себе, изјавио је за "Глас Српске" нападач Војводине Огњен Ожеговић.

Читава фудбалска Европа била је одушевљена партијом младе екипе "лала" која је са 4:0 декласирала Сампдорију на гостовању у првој утакмици трећег преткола Лиге Европе и тако остварила једну од највећих побједа у европским такмичењима. Након што је у Ниону извучено да ће "Воша" на мегдан италијанском великану Новосађане су многи већ прежалили, али они су још једном показали да су непресушан извор талената.

- Дали смо четири гола Сампдорији што није лако. Међутим, још ништа није готово. Треба у четвртак одиграти исто овако, ипак је то Сампдорија. Ово је било тек прво полувреме и ако све буде како треба онда ћемо славити пролаз. Када сам дошао у Војводину говорио сам да ова екипа може далеко да догура. Показали смо да можемо и само треба да наставимо овако. Сви се потајно надамо да можемо до групне фазе - казао је Ожеговић.

Момак из Градишке био је један од најбољих играча утакмице, постигао је два поготка и тако показао да ће бити велико појачање за Војводину.

- Имао сам у чачанском Борцу одличну прошлу сезону и наставио сам тако у Војводини. Испало је да сам био један од најбољих против Сампдорије, али не бих себе издвајао. Сви су били заслужни за то, од првог до 20. играча. Живели смо једни за друге, трчали, исправљали грешке, борили се. Жесток рад и вера у себе су ми доста помогли - додао је робусни нападач.

Ова побједа Војводине једна је од најубједљивијих у европским такмичењима икада, а поготово је вриједна што је остварена у гостима. Додатно вјетар у леђа играчима из Новог Сада дало је 200 навијача који су дошли на стадион у Торину јер терен у Ђенови не испуњава прописе UEFA. Међу њима је било и неколико њих из Бањалуке који су у братским односима са навијачима Војводине.

- Свака част навијачима, одушевљен сам њима што су дошли у оноликом број. Срце ми је било велико када сам их видио на трибинама. Када сам изашао на терен видео сам навијаче Сампдорије, али када су наши почели да певају пуно су нам помогли. Хвала им пуно и ово не би било могуће без њих - истакао је Ожеговић који је мрежу Италијана затресао у 58. и 90+1. минуту.

Поред њега стријелци за Војводину били су Мирко Иванић у четвртом и Александар Станисављевић у 49. минуту. Била је ово 19. побједа "лала" у 47 утакмица Купа UEFA, односно Лиге Европе. Њих три су остварене ове сезоне, уз два ремија. За разлику од Европе гдје играју одлично, играчи Војводине нису добро стартовали у домаћем првенству гдје имају само бод у прва да кола.

- Пред прву утакмицу са Чукаричким неколико нас је имало вирус. То је можда био узрок пораза, иако и тада нисмо играли лоше. Што се тиче меча у Сурдулици имали смо неколико промена јер смо се спремали е за Сампдорију. Такође, имамо много утакмица и то је сигурно једна од разлога тих лоших резултата. Идемо сада у недељу да победимо Јавор, да и у лиги кренемо са победама - закључио је центарфор Војводине.

Највеће побједе

Војводине у Европи

Војводина - Ираклис 9:1 (1961-62, Куп велесајамских градова)

Војводина - Слован Братислава 6:0 (1956-57, Митропа куп)

Војводина - Аустрија Беч 5:0 (1959-60, Митропа куп)

Војводина - МТК Будимпешта 5:0 (1987-88, Интертото куп)

Војводина - ИК Старт 5:1 (1977-78, Интертото куп)

Војводина - Хибернианс 5:1 (2007-08, Куп UEFA)

Војводина - Бастија 4:0 (1998-99, Интертото куп)

Војводина - Ујпешт Дожа 4:0 (1999-00, Куп UEFA)

Војводина - Аустрија Беч 5:2 (1964-65, Интертото куп)

Војводина - Рома 4:1 (1955-56, Средњеевропски куп)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана