Огњен Кузмић, центар репрезентације Србије: Рад у САД и Европи много се разликује

Агенције
Огњен Кузмић, центар репрезентације Србије: Рад у САД и Европи много се разликује

Крањска Гора - Српски центар Огњен Кузмић први пут са репрезентацијом одрађује припреме за неко такмичење и истакао је да се систем рада много разликује у односу на САД гдје је провео посљедње двије године.

- Супер је, заиста. Радимо јако, спремамо се, то је једино што сада и можемо да радимо. Ритам тренинга је жесток. Доста се разликује у односу на претходне двије године у Америци, али добро, спреман сам за велики изазов - изјавио је Кузмић.

Њему је истекао двогодишњи уговор са НБА екипом Голден Стејта који Вориорси нису жељели да продуже, а одмах је реаговао Панатинаикос који га је довео у своје редове гдје ће сарађивати са селектором "орлова" Александром Ђорђевићем.

- Сада смо почели лијепу сарадњу овдје, а онда ћемо наставити и у Панатинаикосу. Задовољан сам јако због тога што сам потписао уговор са атинским клубом, само се надам да ћу добити шансу да играм, што је у овом тренутку и најважније. Радује ме то што ћу играти у једном од најјачих европских клубова, што ћу играти Евролигу. Све је стварно савршено - рекао је Кузмић.

Његовом некадашњем саиграчу из Вориорса Немањи Недовићу тренинзи на Крањској Гори нису страни пошто се ту са репрезентацијом спремао за Евробаскет 2013. године.

- Много се радујемо утакмици. Мало је досадан овај први део без праве игре. Једва чекамо да почнемо и надамо се да ћемо  бити успешни. Сада следе утакмице и занимљивији део, али нећемо се сигурно опуштати већ настављамо у истом ритму - изјавио је Недовић.

О томе како су изгледале базичне припреме српског тима Недовић је рекао.

- Нисмо излазили напоље. Селектор практикује да кондицију стичемо с лоптом и то је много лакше за нас играче јер је занимљивије и брже - казао је Недовић.

Србија је синоћ играла прву контролну утакмицу против Мађарске, а данас ће одиграти и другу само затвореног типа.

Бјелица у погону

Нови крилни центар Минесоте Немања Бјелица може да почне да ради у пуном ритму са репрезентацијом Србије на припремама за Евробаскет у Берлину и Лилу.

- Одрадили смо овај, што се каже, базични део припрема јако добро, ја сам додуше мало закаснио, био сам у неком посебном режиму због НБА правила које већ знате тако да сам с нестрпљењем чекао да се прикључим екипи и сад могу да тренирам цео тренинг - рекао је Бјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана