На Плзењ као да је Манчестер сити

Глас Српске
На Плзењ као да је Манчестер сити

Београд - Операција Викторија Плзењ почела је за фудбалере Партизана, чије су припреме усмјерене ка европском двомечу против шампиона Чешке и свим снагама "црно-бијели" ће покушати да прескоче и ту препреку како би заиграли у осмини финала Лиге Европе.

Чак девет фудбалера напустило је Хумску 1, али ниједан од њих није имао важнију улогу минуле полусезоне. Ради се о резервистима који нису много доприносили по уласку са клупе па је клуб одлучио да направи рез и тако уштеди око 90.000 евра мјесечно.

- Спремамо се као да је противник Манчестер сити. Морамо да будемо добри, а Плзењ ћемо доживети као лидера енглеске Премијер лиге. Морамо направити систем да сваке године играмо Европу и будемо озбиљна екипа са што више младих играча. Императив треба да нам буде производња младих играча, којима бисмо придодали два, три фудбалера који праве разлику. Не може странац да буде исти као домаћи - рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Ако је неко донио бољитак екипи и био примјер залагања саиграчима, онда је то Евертон Луиз. Изгледа да је дошло вријеме за растанак са Бразилцем, јер је одбио нови уговор са дупло већим примањима. Наводно је италијански Спал најближи његовом потпису, а постоје званичне понуде и за Леандреа Тавамбу.

- Евертон долази у уторак, остаће ако буде желео. Немамо шта да му замеримо, јер се дао 300 одсто Партизану. У преговорима смо за три играча, од чега ћемо за двојицу чекати до краја прелазног рока, јер долазе из озбиљних европских клубова и неће ићи лако. Тражи се више пара у овим тренуцима, али ће се то до краја мењати - рекао је директор "црно-бијелих" Милош Вазура.

До краја прелазног рока Партизан ће сигурно напустити још неки играч, јер челници клуба имају одличне понуде на столу. Послата је понуда Спартаку за Ђорђа Ивановића, али се у причу умијешала Легија, која нуди пола милиона евра, што је за 200.000 евра више од понуде актуелног шампиона Србије, док су и даље актуелни преговори са Спортингом у вези са позајмицом Радосава Петровића.

Шест утакмица на Кипру

Све до 24. јануара фудбалери Партизана тренираће у "Земунелу", а онда ће се експедиција запутити у Лимасол на Кипру. На Кипру ће Ђукићеви пулени боравити до 9. фебруара и за то вријеме одиграће шест утакмица. Први ривал је пољски Горник, затим чешке Теплице и Слован, Жирка из Украјине, Лиепаја из Летоније и Шахтјор из Бјелорусије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана