Милош Теодосић: На љето доносим одлуку каријере

Глас Српске
Милош Теодосић: На љето доносим одлуку каријере

Москва - Сан плејмејкера ЦСКА Милоша Теодосића, као и свих осталих људи у московском тиму, је одбрана титуле у Евролиги, али пред капитеном Србије је вјероватно најважније љето у каријери, јер се налази на кошаркашкој раскрсници.

У суботу је прославио 30. рођендан и у јуну ће бирати између НБА лиге и останка у Европи. На све то очекује га Европско првенство и јуриш ка првој златној медаљи још од 2002. године и Индијанаполиса.

- За Србију сам увек на располагању. Доживео сам невероватне емоције са националним тимом и желим још. Наша цела генерација има да понуди још много тога и да тако донесемо радост свом народу и себи. Пре репрезентације детаљно ћу да анализирам све опције, јер сам свестан да ми предстоји кључна одлука у каријери. Размишљам о НБА, а да бих отишао најважније ми је да моје такмичарске амбиције буду задовољене, као и финансијски аспект и дужина уговора. У Европи је ЦСКА на првом месту, јер су сви толико дуго веровали у мене - написао је Теодосић у свом блогу на "Еурохоопс".

Многи сматрају да је идеална екипа за сјајног плејмејкера Јута. Највећи разлози за то су што Џезери имају уткану европску филозофију, односно  јак печат на игру ове екипе има тренер Квин Снајдер који је био помоћник Етореу Месини у ЦСКА па је тако већ сарађивао са Теодосићем. Његов асистент је српски стручњак Игор Кокошков који такође може да буде спона, али се у једном моменту појавила информација да у Денверу желе да споје Николу Јокића са Теодосићем. Сада већ искусни Ваљевац прати игре млађег земљака и одушевљен је његовим партијама.

- Срећан сам када видим Европљане, а нарочито Србе како играју сјајно у НБА. Веома сам узбуђен због свега што се дешава мом пријатељу и саиграчу из репрезентације Јокићу. Видео сам и шта је рекао о мени током Ол-стар викенда и захвалан сам му на лепим речима. Желим да настави да их запањује и показује своју класу. Будућност је његова - казао је Теодосић.

"Армејци" су уједињени на путу ка одбрани европске круне, али у посљедње вријеме не играју на нивоу са почетка сезоне. То је нормална појава, јер није могуће држати исту форму током сезоне. Разлог малог пада су проблеми са повредама које је имао Милош Теодосић баш као и Нандо де Коло.

- Пропустио сам неколико утакмица, а никако не волим када сам одвојен од паркета. Нисам навикао да не играм, али такви проблеми долазе као последица константног играња, јер нисам имао слободно лето у последњих десет година. Најважније је да будем у правој форми када се буде одлучивало о трофејима и веома се радујем тим утакмицама - додао је Теодосић.

Трка за МВП признање

Милош Теодосић је један од главних кандидата за МВП признање у Евролиги. Највећу конкуренцију чине му бек Реала Серхио Љуљ и саиграч Нандо де Коло. Ови играчи највише ће се питати у утакмицама за трофеј елитног такмичења, а ту је увијек присутан утицај Василиса Спанулиса. Лани је ово признање припало Де Колу, док је Теодосић једини пут награду покупио 2010. године као члан Олимпијакоса са којим је тада изгубио финале од Барселоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана