Miloš Teodosić: Na ljeto donosim odluku karijere

Glas Srpske
Miloš Teodosić: Na ljeto donosim odluku karijere

Moskva - San plejmejkera CSKA Miloša Teodosića, kao i svih ostalih ljudi u moskovskom timu, je odbrana titule u Evroligi, ali pred kapitenom Srbije je vjerovatno najvažnije ljeto u karijeri, jer se nalazi na košarkaškoj raskrsnici.

U subotu je proslavio 30. rođendan i u junu će birati između NBA lige i ostanka u Evropi. Na sve to očekuje ga Evropsko prvenstvo i juriš ka prvoj zlatnoj medalji još od 2002. godine i Indijanapolisa.

- Za Srbiju sam uvek na raspolaganju. Doživeo sam neverovatne emocije sa nacionalnim timom i želim još. Naša cela generacija ima da ponudi još mnogo toga i da tako donesemo radost svom narodu i sebi. Pre reprezentacije detaljno ću da analiziram sve opcije, jer sam svestan da mi predstoji ključna odluka u karijeri. Razmišljam o NBA, a da bih otišao najvažnije mi je da moje takmičarske ambicije budu zadovoljene, kao i finansijski aspekt i dužina ugovora. U Evropi je CSKA na prvom mestu, jer su svi toliko dugo verovali u mene - napisao je Teodosić u svom blogu na "Eurohoops".

Mnogi smatraju da je idealna ekipa za sjajnog plejmejkera Juta. Najveći razlozi za to su što Džezeri imaju utkanu evropsku filozofiju, odnosno  jak pečat na igru ove ekipe ima trener Kvin Snajder koji je bio pomoćnik Etoreu Mesini u CSKA pa je tako već sarađivao sa Teodosićem. Njegov asistent je srpski stručnjak Igor Kokoškov koji takođe može da bude spona, ali se u jednom momentu pojavila informacija da u Denveru žele da spoje Nikolu Jokića sa Teodosićem. Sada već iskusni Valjevac prati igre mlađeg zemljaka i oduševljen je njegovim partijama.

- Srećan sam kada vidim Evropljane, a naročito Srbe kako igraju sjajno u NBA. Veoma sam uzbuđen zbog svega što se dešava mom prijatelju i saigraču iz reprezentacije Jokiću. Video sam i šta je rekao o meni tokom Ol-star vikenda i zahvalan sam mu na lepim rečima. Želim da nastavi da ih zapanjuje i pokazuje svoju klasu. Budućnost je njegova - kazao je Teodosić.

"Armejci" su ujedinjeni na putu ka odbrani evropske krune, ali u posljednje vrijeme ne igraju na nivou sa početka sezone. To je normalna pojava, jer nije moguće držati istu formu tokom sezone. Razlog malog pada su problemi sa povredama koje je imao Miloš Teodosić baš kao i Nando de Kolo.

- Propustio sam nekoliko utakmica, a nikako ne volim kada sam odvojen od parketa. Nisam navikao da ne igram, ali takvi problemi dolaze kao posledica konstantnog igranja, jer nisam imao slobodno leto u poslednjih deset godina. Najvažnije je da budem u pravoj formi kada se bude odlučivalo o trofejima i veoma se radujem tim utakmicama - dodao je Teodosić.

Trka za MVP priznanje

Miloš Teodosić je jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje u Evroligi. Najveću konkurenciju čine mu bek Reala Serhio Ljulj i saigrač Nando de Kolo. Ovi igrači najviše će se pitati u utakmicama za trofej elitnog takmičenja, a tu je uvijek prisutan uticaj Vasilisa Spanulisa. Lani je ovo priznanje pripalo De Kolu, dok je Teodosić jedini put nagradu pokupio 2010. godine kao član Olimpijakosa sa kojim je tada izgubio finale od Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana