Мамић: Бандо и гадови, ја сам Модрићу био и тата и мама

Глас Српске
Мамић: Бандо и гадови, ја сам Модрићу био и тата и мама

Здравко Мамић, дугогодишњи предсједник загребачког Динама и менаџер Луке Модрића, рекао је да су хрватског фудбалера жељели медијски да линчују.

Мамић је сазвао ванредну конференцију за медије поводом случаја свједочења Луке Модрића на суђењу у Осијеку, када је рекао да је потписивао све што му је агент давао.

Потом је против везисте Реал Мадрида поведена истрага због, како је тужилаштво навело, лажног свједочења у корист Мамића.

"Лука је рекао да је трансфер између 21 и 23 милиона еура. И неки кажу: ‘Види како лаже, не сећа се да је био 21 милион. Е, па није истина, већ је износио 22 и по милиона јер је Динамо добио и бонуса. Ево га, ако желите да погледате. Динамо и Модрић су 29. априла потписали споразум о подјели и она је искључиво у бројкама – ту стоји његов потпис. Рецимо да нема тих анекса, иако сви свједоче, па зар тај споразум не вриједи? Модрић је након тог споразума још два мјесеца играо у Динаму! Зашто смо тако проклети да нападамо таквог играча? Јесте ли икада чули да се хрватски репрезентативац испитује у 21 сат? Тада је било испитивање, извукли су га из хотела, а он је дошао на припреме са репрезентацијом. И након сат и по времена му у уста ставили једну реченицу коју је он добро схватио. Сад од њега праве монструма и лажова", рекао је Мамић.

Он је потом показао уговоре и анексе које је потписивао са једним од најбољих хрватских фудбалера свих времена.

"Лука Модрић? Овде имам шест уговора с Модрићем, анексе... Лука има веома добро памћење, али се у једном тренутку није могао сетити свог дебија. Помогла му је тада ваша колегица Деа Реџић да то краће потраје. Зар се сви ви сјећате сваког тренутка? Лука плеше по стадионима света, прославља своје име и свог Обровца из којег је морао да побјегне јер су му тамо заклали деду. Бандо и гадови, престаните да прљате име Луке Модрића. Био је у избеглиштву, ја сам га узео – био сам му и тата, и мама, брат и сестра… Учио сам га како се сједи, како се говори, како да се обуче, учи енглески… Јас ам улагао у његов развој. Узео сам га из милосрђа, ко је тада знао да ће он постати овакав играч".

Мамић је потом критиковао новинаре јер су жељели да га представе у лошем свијетлу.

"Зашто мене отпужујете? Јер сам правио изузетак и једина два трансфера која су икад исплаћена у Хрватској и на њих је плаћен порез Републици Хрватској су управо Модрићев и Ловренов. Зар је то тако тешку разумети? Зар је то тешко написати?".

Објаснио је и колико је уложио у хрватски фудбал.

"На друге играче сам потрошио 10 милиона марака. То никоме не смета, али вам смета што смо Лука и ја подијелили његов новац новац према грађанском уговору. Кога то брига? Лука је недвосмислено говорио истину на суду, као и на испитивању. Само је у једном пасусу рекао да је анекс потписао кад је већ играо у Лондону. На 10 места је тражио да му исплатимо његов дио, зашто би то тражио ако није било договорено? Зашто се заобилази истина? Вас уопште не занима шта пише у документима. На суђењу су сведочили сви људи запослени у Динаму и сви су то потврдили".

На крају, поновио је да су новинари велики кривци за стање у спорту.

"Знате ли ви гдје су наши репрезентативци? Сви су побјегли главом без обзира јер смо их ми истерали. Питате се зашто ћуте? Какве су пи*де да не желе да заштите свог капитена? Неће да прљају себе и своја имена! То је истина", закључио је Мамић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана